Το ψήφισμα αναφέρεται στα έκτροπα της 4ης Απριλίου

Περίπου ενάμιση μήνα μετά, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων εξέδωσε ψήφισμα, για τα έκτροπα που σημειώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 4ης Απριλίου, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την  απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων (ΔΛΤΧ) να μειώσει κατά  23% τον παραχωρούμενο χώρο, στον οποίο αναπτύσσουν οι καταστηματάρχες τα τραπεζοκαθίσματά τους στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Τα όσα διαδραματίστηκαν και η επεισοδιακή διακοπή της συνεδρίασης, είχαν προκαλέσει διαφορετικές αντιδράσεις από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Σήμερα, το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε κοινό ψήφισμα, αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταδικάζουν τα έκτροπα και τα βίαια επεισόδια κατά μελών του Δ.Σ., που προηγήθηκαν από μεμονωμένα άτομα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 και με αφορμή τη συζήτηση της απόφασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τον περιορισμό της κάλυψης από τραπεζοκαθίσματα της χερσαίας ζώνης του Ενετικού Λιμένα, που θα εφαρμοστεί το 2017.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη δημοκρατική λειτουργία του Δ.Σ., να υποστηρίζουμε το διάλογο και τον πολιτικό πολιτισμό

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook