Στην μακρινή πόλη ΤURKU της Φιλανδίας θα εορταστεί φέτος η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Μαίου η Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Κοινότητα θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, και να δημιουργήσει εξελίξεις που αφορούν στη «Γαλάζια Οικονομία».

Περισσότεροι από 800 συμμετέχοντες, μεταξύ αυτών αξιωματούχοι της ΕΕ, εθνικών κυβερνήσεων, πανεπιστημίων, ναυτιλιακών εταιρειών, ερευνητικών κέντρων θα παρακολουθήσουν 20 σεμινάρια και 2 συζητήσεις – πάνελ υψηλού επιπέδου.

Η φετινή διοργάνωση έχει τίτλο : “Επενδύσεις στην ανταγωνιστική Γαλάζια Οικονομία – Ανάπτυξη : για έξυπνες και βιώσιμες λύσεις” με σκοπό να διαμορφωθούν τα πρακτικά βήματα που χρειάζονται για την αξιοποίηση και τη χρήση της ‘καινοτομίας’.

Σ αυτή την πολύ σημαντική διοργάνωση η Περιφέρεια Κρήτης θα δώσει το παρόν με την συμμετοχή του Περιφερειακού Συμβούλου, αρμόδιου για Ευρωπαϊκά Θέματα, Γιώργου Αλεξάκη, καθώς επίσης με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της CRPM (του δραστήριου Ευρωπαϊκού Οργανισμού των Περιφερειών). Ο κ. Αλεξάκης έχει κληθεί να συμμετέχει και να εκφράσει τη «φωνή» των Ευρωπαϊκών Περιφερειών στη Συζήτηση των Συμπερασμάτων της Διοργάνωσης μαζί με στελέχη της Κομισιόν, Ευρωβουλευτές, Προέδρων Εταιρειών Ναυτιλιακού Τομέα και Κυβερνητικούς Αξιωματούχους από Ευρωπαϊκές Χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες στο site :  http://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en/home 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook