Τελευταία ενημέρωση 13:25

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις στην Κρήτη – Δείτε τα θεματα και τις προτεινόμενες απαντήσεις

Με την εξέταση μαθημάτων ομάδας προσανατολισμού (με το νέο σύστημα) και κατεύθυνσης (με το παλιό σύστημα), για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα) και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα, συνεχίστηκαν σήμερα, Τετάρτη οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά (ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θεωρητικής Κατεύθυνσης) και στα Μαθηματικά (ομάδων προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, αλλά και Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης).

Αρχαία Ελληνικά κατεύθυνσης

Η ενότητα του γνωστού ήταν αναμενόμενη για τους μαθητές. Ως προς τις παρατηρήσεις κάποια δυσκολία θα συναντήσουν πιθανόν στα λεξιλογικά. Το άγνωστο κείμενο εύκολο με παρατηρήσεις μέτριας δυσκολίας.

Από τους συνεργάτες του Φροντιστηρίου «Διαλεκτική»

Δείτε τα θέματα  των Αρχαίων Ελληνικών κατεύθυνσης

Οι προτεινόμενες απαντήσεις

Α. Παπανδρέου 102, Χανιά
www.dialektiki.edu.gr

 

Μαθηματικά κατεύθυνσης

Τα θέματα των μαθηματικών προσανατολισμού ήταν για υποψήφιους που είχαν εμβαθύνει στην εξεταζόμενη ύλη. Υπήρχαν μερικά ερωτήματα που απαιτούσαν  πολύ καλή προετοιμασία. 

Γενικά χαρακτηρίζονται ως καλά θέματα για πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς ασάφειες.

Από τους συνεργάτες του Φροντιστηρίου «Ορίζοντες»

Δείτε τα θέματα των Μαθηματικών κατεύθυνσης

Οι προτεινόμενες απαντήσεις

Κατεχάκη 18 Ηράκλειο / Κονδυλάκη 38 / Παπαναστασίου 173, Ηράκλειο / Αρκαλοχώρι

www.horizontes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook