Με μια λαμπρή τελετή στο ακριτικό Σκρα, γιορτάστηκε την Κυριακή 15 Μαΐου, η 98η επέτειος από την ομώνυμη μάχη. 

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Παιονίας και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» παρευρέθησαν ο Βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και τοπικών φορέων, μέλη Κρητικών και Μακεδονικών Συλλόγων και Σωματείων και πλήθος κόσμου.

Στις εκδηλώσεις έντονη ήταν και η παρουσία του Παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του Κώστα Νικολάκαρο, την Αντιπρόεδρο Σόνια Συμεωνίδου, τον Γενικό Γραμματέα Αντώνη Δερματά και αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμούς των διοργανωτών, προσκλητήριο πεσόντων, Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και κατάθεση στεφάνων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Τριανταφυλλιά Δουλκερίδου, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ευρωπού. Παραδοσιακούς χωρούς χόρεψαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκρα, η Ένωση Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας και η Πανλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης. Στη πλατεία του χωριού υπάρχει μουσείο αφιερωμένο στη μάχη του Σκρα, όπου έντονη είναι η ιστορική και πολιτική παρουσία του Ελευθερίου Βενιζέλου.