Εκατοντάδες τουρίστες βρέθηκαν σήμερα από το νωρίς το πρωί στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ελάχιστοι ωστόσο προχώρησαν σε αγορές

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο σοφός λαός. Μπορεί η τουριστική περίοδος να έχει πλέον ξεκινήσει και επίσημα, με τους οιωνούς να είναι ιδιαίτερα θετικοί για την πορεία της, ωστόσο η τοπικοί επιχειρηματίες δεν έχουν αποκομίσει τα προσδοκώμενα οφέλη. Τι και αν καθημερινά το κέντρο του Ηρακλείου γεμίζει ασφυκτικά από τουρίστες;

Τι και αν οι πολυσύχναστοι και εμπορικοί δρόμοι της πόλης κατακλύζονται από ξένους επισκέπτες σε καθημερινή βάση; Η αγοραστική κίνηση είναι μηδαμινή και ο θησαυρός -τουλάχιστον αυτό το διάστημα – αποδεικνύεται άνθρακας. Εκατοντάδες τουρίστες βρέθηκαν σήμερα από το νωρίς το πρωί στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ελάχιστοι ωστόσο προχώρησαν σε αγορές. 

Οι έμποροι εμφανίζονται προβληματισμένοι και δηλώνουν ότι για ακόμα μία σαιζόν θα γίνουν στο ίδιο έργο θεατές, καθώς την στιγμή που ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες μιλούν για αύξηση της κίνησης, τα ταμεία τους παραμένουν άδεια. ” Το κλίμα όσον αφορά τους ξένους τουρίστες δεν είναι θετικό. Ίσως φταίει και η αγοραστική τους δυναμη. Σήμερα για παράδειγμα στο κέντρο βρέθηκαν εκατοντάδες ξένοι, ελάχιστοι ωστόσο κοίταξαν τις βιτρίνες των καταστημάτων μας” υποστηρίζει στο flashnews.gr ο Γιάννης Καλαϊτζηδάκης, που δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο. 

Οι φωτογραφίες  που δημοσιεύει το flashnews.gr αποτυπώνουν το σκηνικό που κυριάρχησε σήμερα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης μεταξύ των οποίων και η οδός Δαιδάλου(φώτο). Δεκάδες γκρουπ τουριστών περνούσαν από τις βιτρίνες των καταστημάτων, ελάχιστοι ωστόσο προχώρησαν σε αγορές. ” Η περίοδος για το εμπόριο δεν είναι καλή. Μπορεί να κυκλοφορούν τουρίστες, ωστόσο ελάχιστοι ενισχύουν την τοπική αγορά. Η αγοραστική κίνηση, δεν είναι η αναμενόμενη. Δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε αύξηση του τουρισμού, την στιγμή που δεν “πέφτουν” χρήματα στο εμπόριο”, τονίζει στο flashnews.gr ο επιχειρηματίας Βασίλης Καραϊσκος. 

Φορείς του τουρισμού κρατούν στάση αναμονής ευελπιστώντας ότι με την άφιξη των Ρώσων (αρχές Ιουνίου) η αγοραστική δύναμη των τουριστών θα αυξηθεί και κατ επέκταση η τοπική αγορά θα ενισχυθεί. Στο καθαρά τουριστικό κομμάτι σύμφωνα με στοιχεία από το αεροδρόμιο Ηρακλείου οι αφίξεις Γερμανών και Άγγλων έχουν αυξηθεί σε ποσοστό που αγγίζει το 15%,την στιγμή που η πληρότητα σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα κυρίως της Ανατολικής Κρήτης, αγγίζει το 90%. Η κάπου εδώ προκύπτει η μεγάλη αντίθεση. Χιλιάδες τουρίστες στο νησί από την μία, άδεια τα ταμεία των επιχειρηματιών από την άλλη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook