Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 11.00 πμ στην Πλ. Λιονταριών, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρεται:

"Το Σαββατοκύριακο 21-22 Μάη η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο γύρο επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στους μισθούς! Έρχεται νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που αφορά επιβολή νέων έμμεσων φόρων στη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού που στενάζει, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Καλούμε τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις σωματειακές επιτροπές, τις λαϊκές επιτροπές, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, να μη δεχτούν τη νέα εξαθλίωση! Να μην εγκλωβιστούν ξανά στις ψεύτικες ελπίδες και στις κάλπικες υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι περάσαμε τα δύσκολα.

Μας θέλουν προσκυνημένους, απογοητευμένους και να ματώνουμε συνέχεια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου!

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα περάσει η ηττοπάθεια, ο συμβιβασμός!

Να οργανωθούμε καλύτερα, να δυναμώσουμε την ενότητά μας, να προετοιμαστούμε καλύτερα για πιο μαζικούς κι ανεβασμένους αγώνες! Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, το χτύπημα στο ασφαλιστικό, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί! Δοκιμάζουν τις αντοχές μας, μας εξαθλιώνουν και προκαλούν. Δε νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν. Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την πολιτική που έχει ως μόνο και αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ!

Να προετοιμάσουμε τη δική μας αντεπίθεση σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης.

Να παλέψουμε συντονισμένα για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Στο νέο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση, περιλαμβάνεται ο αυτόματος κόφτης δηλαδή ένα αυτόματος μπαλτάς που θα κόβει και θα μειώνει μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα θα προκαλεί αυτόματες περικοπές σε κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους δήμους και άλλους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όταν θα διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου. Η κυβέρνηση λέει ψέματα, φέρνει νέο 4ο μνημόνιο.

Την ίδια στιγμή γενικεύουν τη φοροεπέλαση παντού:

Αυξάνουν τον ΦΠΑ από το 23% στο 24.
Αυξάνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στο φυσικό αέριο και στην κηροζίνη με εφαρμογή από 1η Ιούνη.
Σχεδιάζουν να επιβάλουν νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά!

Κίνητρα και προνόμια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!

Το τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων συμπληρώνεται με νέα προκλητικά προνόμια και ενισχύσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, για τη θωράκιση και στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ο νέος «αναπτυξιακός νόμος» αποτελεί τον παράδεισο του μεγάλου κεφαλαίου. Νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο σε βάθος 15ετίας, νέα κίνητρα σε μεγαλοξενοδόχους, φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές, δωρεάν κρατικές χρηματοδοτήσεις έως και το 45% της επένδυσης, επιδότηση με χιλιάδες ευρώ για κάθε θέση εργασίας, επιδότηση του «επιχειρηματικού κινδύνου» - κάλυψη των ζημιών, νέο ζεστό χρήμα για τη μεγαλοεργοδοσία από το «πακέτο Γιούνκερ».

Η εργατική τάξη δεν έχει σε τίποτα να ωφεληθεί. Τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα εξαφανιστούν όταν έρθει η ανάπτυξη όπως λένε και υπόσχονται! Αν δεν τα ανατρέψουμε, αν δεν αναχαιτίσουμε την επίθεση θα κατατρώνε τις σάρκες μας! Οι χώροι δουλειάς – κάτεργα δε θα εξαφανιστούν. Τα εργατικά ατυχήματα όπως αυτά που έγιναν πρόσφατα στο Ηράκλειο θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται για να βγάζουν κέρδη τα αφεντικά.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε!

Έρχεται νέα, συντονισμένη αντεργατική επίθεση!

Κυβέρνηση και κόμματα που στηρίζουν αυτό το δρόμο ανάπτυξης μαζί με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο και απάνθρωπο, που δε διορθώνεται.

Η 48ωρη απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του τριήμερου ανέδειξαν τη γύμνια των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας. Από την πλευρά τους, περίσσεψε η υπονόμευση των αγώνων. Η ηγεσία του ΕΚΗ δεν θυμήθηκε να κάνει απεργιακή συγκέντρωση ούτε τη Παρασκευή ούτε το Σάββατο, μέρες που συζητιόταν ο νόμος λαιμητόμος στη Βουλή. Ενώ την Κυριακή, ανήμερα της ψήφισης, και κάτω από την πίεση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ η ηγεσία του ΕΚΗ πήρε απόφαση για κινητοποίηση  αλλά κατέβηκε μια χούφτα από δαύτους μόνο για να φανούν. Είναι τέτοιος ο υπονομευτικός τους ρόλος που ακόμα και μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ και σωματείων που οι δυνάμεις τους πλειοψηφούν έκαναν ανοιχτή απεργοσπασία τις μέρες της 48ωρης απεργίας σε μια σειρά κλάδους.

Χρόνια υπονομεύουν τους αγώνες της εργατικής τάξης με τη γραμμή υπεράσπισης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Χρόνια ποτίζουν το σώμα της εργατικής τάξης με το δηλητήριο του συμβιβασμού, του «ρεαλισμού», της λογικής «εργαζόμενοι και εργοδότες μαζί, για να βγει η χώρα από την κρίση». Διαπερνάει τη γραμμή τους στο κίνημα η λογική «να σωθούν οι επιχειρηματίες», η λογική της στήριξης του μικρότερου κακού.

Συνοδοιπόροι του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού ήταν και συνεχίζουν να είναι η συνδικαλιστική έκφραση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ, που έκαναν συγκέντρωση για το ΕΚΗ. Έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι δυνάμεις αυτές έγιναν όχημα για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Έδωσαν ως «προίκα» στην κυβέρνηση έναν κόσμο που πάλευε, που ήταν μπροστά στην οργάνωση της μάχης. Παντού διατυμπάνιζαν ως θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης, έκαναν συγκεντρώσεις για να στηριχτεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση στην ΕΕ. ‘Ολα αυτά συνέβαλαν διαχρονικά στον αφοπλισμό του κινήματος.

Γυρίστε την πλάτη σε όλες αυτές τις δυνάμεις. Δυναμώστε το ΠΑΜΕ!

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα σ' όλους τους χώρους, ένας κόσμος που παλεύει μαζί με το ταξικό κίνημα, έδωσαν τη μάχη κατά του νομοσχεδίου που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Κανένας εργάτης, άνεργος δεν πρέπει να λείψει από τις μάχες που έρχονται!

Να οργανωθεί στα σωματεία του, να οργανώσει την αγανάκτηση και την οργή του.

Να μην παραδώσει τα όπλα και να ρίξει τον πήχη της ζωής του. Να μη μείνει στη ζωή με τα ψίχουλα για να ταΐζεται η κοιλιά των αφεντικών. Να τους γυρίσει την πλάτη.

Καμία ανοχή, καμία συναίνεση! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!

Ο λαός μπορεί να απαντήσει αγωνιστικά στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, τις απειλές, την εργοδοτική τρομοκρατία. Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Να δυναμώσει η πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, να ενισχυθεί το κύμα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική. Να απορριφτούν οι πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναμώσουν τους αγώνες και τη συμμαχία τους με προοπτική την αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, να χαράξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης και ευημερίας, χωρίς μνημόνια κι αφεντικά.

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Σάββατο 21 Μάη, 11.00 πμ στην Πλ. Λιονταριών"