«2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Ελληνική Γλώσσα και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Ανάδειξη Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 16 έως και 22 Αυγούστου 2016, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. 

Από την Επιστημονική Επιτροπή του 2ου Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Από την Αρχαιοελληνική Γραμματεία έως Σήμερα» ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης.

Το πρόγραμμα οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία και με την υποστήριξη διακεκριμένων ελληνικών και διεθνών ακαδημαϊκών και δημοσιογραφικών φορέων.

Φέτος διευρύνεται με δύο κύκλους και υποστηρίζεται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και το Γραφείο Ελλάδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Προσφέρεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, απόφοιτους, υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και δημοσιογράφους. 

Μετά τον πρώτο κύκλο της Άνδρου, θα ακολουθήσει ο κύκλος της Κρήτης, με τίτλο «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Ελληνική Γλώσσα και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Ανάδειξη Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 16 έως και 22 Αυγούστου 2016, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. Το πρόγραμμα οργανώνεται από την ΟΑΚ και το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα καλύψει θεματικές, όπως της υποστήριξης του ελληνικού πολιτισμού και ελληνικής γλώσσας στα σύγχρονα ελληνικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ, της πολιτισμικής εγγραμματοσύνης αλλά και της χρήσης των δημοσιογραφικών κειμένων ως αυθεντικό γλωσσικό υλικό στην τάξη. Μεταξύ των διδασκόντων θα είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Γιώργος Καψάλης, ο Γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, Δρ. Κώστας Ζορμπάς, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, οι Ομότιμοι Καθηγητές Α. Παπαϊωάννου και Π. Μιχαήλ, ο γνωστός Ελληνιστής Gareth Alun Owens, Καθηγητής Ιστορίας, Γλώσσας και Πολιτισμού, η πρόεδρος του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Μ. Σακελλαρίου, η πρ. Κοσμήτορας, Καθηγήτρια Τζ. Παγγέ κ.ά. 

Και οι δύο κύκλοι προσφέρουν εκπαιδευτικό υλικό και βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2ο Θερινό Πανεπιστήμιο υποστηρίζεται από σημαντικές ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που συμμετέχουν ως ευγενείς χορηγοί στη δράση.

*Οι εγγραφές στο πρόγραμμα συνεχίζονται. Πληροφορίες: κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια Προγράμματος, Επίκουρη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Fellow of Comparative Studies of CHS, Harvard University, [email protected], και Το αναλυτικό πρόγραμμα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του 2ου Θερινού Πανεπιστημίου, summerschool.ac.uoi.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook