Στην κατασκευή κέντρου προσφύγων στο χώρο του «Στρατοπέδου Ευθυμιοπούλου» στην περιοχή Κουτσόχερου της Λάρισας, προχωρά η Ερυθρά Ημισέληνος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ανακατασκευή και την παράδοση του προς λειτουργία στις αρμόδιες ελληνικές αρχές του υφιστάμενου κέντρου, στο οποίο οι παρούσες απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών καταγγελιών. 

Το σχετικό Μνημόνιο Κατανόησης υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη, στο ΓΕΕΘΑ από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνη Αυγερινό, και τον γενικό γραμματέα της Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ Ατίκ αλ Φαλαχί. 

Με την ολοκλήρωση του, το κέντρο θα μπορεί να φιλοξενεί σε προκατασκευασμένους οικίσκους έως 1.700 πρόσφυγες, θα διαθέτει χώρους ιατρικών εξετάσεων, παιδότοπους και χώρους για το διοικητικό προσωπικό. 

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στον ευρύτερο συντονιστικό ρόλο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για άμβλυνση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις προσφυγικές ροές και αποτελεί καρπό των προσπαθειών του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, στο πλαίσιο των διεθνών επαφών του.