Κάλεσμα στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 1:00 π.μ., στην πλατεία Λιονταριών, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

“Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Η κυβέρνηση με τη διαδικασία του «επείγοντος» φέρνει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων,  με στόχο να το ψηφίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το νομοσχέδιο αυτό  θα περιλαμβάνει την καταιγίδα έμμεσων φόρων, την παράδοση των «κόκκινων» δανείων σε ιδιωτικές εταιρείες – funds και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Περιλαμβάνεται και ο αυτόματος κόφτης δηλαδή ένας κρατικός μηχανισμός που θα μειώνει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, κονδύλια σε ασφαλιστικά ταμεία, σε νοσοκομεία, σε σχολεία, σε πανεπιστήμια, στους δήμους και σε άλλους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όταν διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται τα νούμερα, οι δημοσιονομικοί στόχοι των  μνημονίων και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται καν η απόφαση της βουλής!

Η κυβέρνηση λέει ψέματα,   φέρνει νέο,  4ο μνημόνιο. 

Αυξάνουν τον ΦΠΑ από 23% σε 24%, αυξάνουν την τιμή της  βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης με εφαρμογή από 1η Ιούνη, εξέλιξη που θα επιφέρει μεγάλες αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Βάζουν νέους φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά! 

Τα χρήματα που θα μαζευτούν από τους παραπάνω φόρους που η κυβέρνηση θέλει να πληρώσουμε εμείς, ο λαός. Ενώ με τον νέο «αναπτυξιακό νόμο» σκοπεύει να τα δώσει με μορφές νέων προγραμμάτων – επιδοτήσεων σε μεγαλοξενοδόχους, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους, τραπεζίτες, μεγαλοεργολάβους δηλαδή  στο μεγάλο κεφάλαιο.

Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την πολιτική που έχει ως μόνο και αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Μαζί με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον ρόλο των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου που μας είπαν ψέματα, ψήφισαν μνημόνια και μας έκαναν τη ζωή κόλαση. Αλλά ακόμα περισσότερο να μην ξεχνάμε τον ρόλο των εκπροσώπων τους

στο συνδικαλιστικό κίνημα τους διάφορους ”εργατοπατέρες” πανελλαδικά, την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων που έχει χαρίσει απλόχερα την Κυριακάτικη Αργία στους μεγαλοεμπόρους, και τοπικά την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου οι οποίοι αφού προσκυνήσανε τα αφεντικά τους, έσπειραν την αυταπάτη ότι μαζί με τις επιχειρήσεις θα κερδίσουν και οι εργαζόμενοι  δεν δίστασαν να  υπονομεύσουν  τον  αγώνα μας. Η ηγεσία του ΕΚΗ δεν θυμήθηκε να κάνει απεργιακή συγκέντρωση ούτε τη Παρασκευή, ούτε το Σάββατο, μέρες που συζητιόταν ο νόμος λαιμητόμος στη Βουλή.

Οι εμποροϋπάλληλοι  δεν μπορούν να ζουν συνεχώς με το φόβο της απόλυσης, την απληρωσιά, την ανεργία. Η  μεγαλοεργοδοσία του κλάδου έχει ξεσαλώσει πατώντας πάνω στο αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχει εξασφαλίσει η σημερινή και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις.

Εμείς οι εργάτες – υπάλληλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, το νιώθουμε καθημερινά στο πετσί μας ότι όταν οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά μας ξεζουμίζουνε και μας πεθαίνουν στη δουλειά, ενώ όταν  δεν πηγαίνουν καλά, μας πετούν στην ανεργία.

Οργανωμένοι στο κλαδικό μας σωματείο, ενωμένοι σαν μια γροθιά δίνουμε συνέχεια στις μαζικές, δυναμικές, απεργιακές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών. Εμείς οι εμποροϋπάλληλοι ένα δρόμο έχουμε, την οργάνωση στο σωματείο μας, με επιτροπές σε κάθε  χώρο δουλειάς, να παλεύουμε για υπογραφή σύμβασης με 918ευρώ , υποχρεωτική για όλους, 8ωρο – 5ημερο – 40ωρο, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, νομοθετική κατοχύρωση Κυριακάτικης αργίας.

Καμία ανοχή, καμία συναίνεση!

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!

Ο λαός μπορεί να απαντήσει αγωνιστικά στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, τις απειλές, την εργοδοτική τρομοκρατία. Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί παντού  μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Να ενισχυθεί το κύμα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική. Να απορριφτούν οι πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναμώσουν τους αγώνες και τη συμμαχία τους. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός  του καθημερινού και δύσκολου αγώνα. Αγώνας που έχει ως στόχο και προοπτική την αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, να χαράξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης και ευημερίας, χωρίς μνημόνια κι αφεντικά.

Όσο θα σκύβουμε τόσο θα μας φορτώνουνε τα χρέη τους. Ψηλά το κεφάλι λοιπόν να μην νομιμοποιήσουμε στην πράξη τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν.

Ολες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 21 Μάιου 2016 11:00πμ στα λιοντάρια με το ΠΑΜΕ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook