8 Κρητικοί, βρίσκονται ανάμεσα στους εγκλωβισμένους της Αιγύπτου, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΚΡΗΤΗ TV, ενώ το Υπ.Εξωτερικών κινεί όλες τις απαραίτητες διεργασίες για τον επαναπατρισμό τους.

Συγκεκριμένα, οι 8 Κρητικοί, είναι εγκλωβισμένοι στο καταδυτικό θέρετρο Ταχάμπ, ένω οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να είναι καλά στην υγεία τους, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί τρόπος να απομακρυνθούν από εκεί. Δύο αεροσκάφη C-130, είναι έτοιμα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας εν αναμονή της εντολής του υφυπουργού Εξωτερικών και αρμοδίου σε θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Δημήτρη Δόλλη, για την απογείωσή τους με προορισμό την Αλεξάνδρεια.

«Τρομερή δουλειά», όπως διαπίστωσε ο υφυπουργός, έχουν κάνει οι πρόεδροι των ελληνικών κοινοτήτων του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας οι οποίοι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συμπατριωτών μας, εφησυχάζοντας τον φόβο τους και ενημερώνοντάς τους για την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής πολιτείας να τους απομακρύνει το συντομότερο δυνατόν από τον τόπο των επεισοδίων. Το ίδιο άμεση ήταν και η δραστηριοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook