Τα θέματα που ταλανίζουν το χώρο της αυτοδιοίκησης παρουσίασε στον πρόεδρο του «Ποταμιού» κ. Σταύρο Θεοδωράκη, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός – κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του – στο δημαρχείο της πόλης. 

Όπως τόνισε οκ. Ζερβός, θα πρέπει να εξεταστούν επί της ουσίας ζητήματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία καλείται και είναι ανάγκη -ακόμα και σ΄αυτές τις δύσκολες συγκυρίες -να διαδραματίσει το ρόλο που της  αξίζει… παύοντας πλέον να είναι  «αποπαίδι ή δούλος» του αθηνοκεντρικού κράτους!

«Δεν θα υπάρξει επανακίνηση της χώρας, αν πρώτιστα δεν ενισχύσουμε τις αρμοδιότητες και τους πόρους στους δήμους, ζητώντας παράλληλα ευθύνες από τους δημάρχους, αφού πρώτα διασφαλίσουμε ένα τέτοιο πλαίσιο που θα τους δίνει την δυνατότητα να κάνουν αυτά που πρέπει.
Αυτό είναι μια καινούργια «πολιτική συμφωνία» που θα πρέπει να συμβεί στη χώρα. Ελπίζω όταν ξεπεράσουμε αυτά που διαιωνίζονται και που  μας «τρώνε κάθε μέρα» ν΄ ασχοληθούμε με τα σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας. Ένα από αυτά  την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόνισε σε σχετικές του δηλώσεις, λίγο μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αγίου Νικολάου, ο πρόεδρος του «Ποταμιού» κ. Σταύρος Θεοδωράκης».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook