Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, και θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, για διάφορα προβλήματα που έχουν σχέση με τον "Καλλικράτη".

Στη συνάντηση ενδέχεται να πάρουν μέρος κι άλλοι δήμαρχοι από το νομό Ηρακλείου, αφού είναι γνωστό ότι από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά προβλήματα στους Δήμους, τα κυριότερα από τα οποία έχουν σχέση με τις περικοπές κονδυλίων και με τη μη έγκαιρη απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων των ΟΤΑ.

Εξάλλου, για μεθαύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με την Κεντρική Ένωση Δήμων (έτσι λέγεται σήμερα η ΚΕΔΚΕ), προκειμένου να ενημερωθεί η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου στα προβλήματα και να ακούσει τις απόψεις των δημάρχων.

Δεν αποκλείεται μάλιστα κατά τη συνάντηση της Τετάρτης να γίνει η πρώτη ανακοίνωση στους δημάρχους τού νέου Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίζει τις διαδικασίες και τις λεπτομέρειες των εκλογών που πρόκειται να γίνουν για την εκλογή νέων συλλογικών οργάνων στην Κεντρική Ένωση Δήμων και στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (αντί ΤΕΔΚ).

Νέα Κρήτη