Συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τους υποψήφιους των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα) να εξετάζονται στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και στην Ιστορία.

Δείτε πώς σχολιάζουν τον βαθμό δυσκολίας των σημερινών θεμάτων, εκπαιδευτικοί από τα φροντιστήρια Διαλεκτική και Ορίζοντες, αλλά και τα θέματα με τις προτεινόμενες απαντήσεις.

Ιστορία

Τα θέματα ήταν αρκετά σοβαρά και απευθύνονταν σε μαθητές εξασκημένους ιδιαιτέρως στην  επεξεργασία των πηγών. Αυτό το δεύτερο μέρος ήταν απαιτητικό. Ιδιαίτερα ο πίνακας που συμπλήρωνε τα κειμενικά στοιχεία των πηγών απαιτούσε προετοιμασία και προσοχή.

Δείτε τα θέματα της Ιστορίας και τις Προτεινόμενες απαντήσεις

Α. Παπανδρέου 102, Χανιά
www.dialektiki.edu.gr

Μαθηματικά Στοιχεία Στατιστικής

Τα θέματα χαρακτηρίζονται σαφή, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες για έναν διαβασμένο υποψήφιο. Η υψηλή βαθμολογία θα είναι εύκολη υπόθεση.

Δείτε τα θέματα των Μαθηματικών Στοιχείων Στατιστικής και τις Προτεινόμενες απαντήσεις

Παράλληλα, σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) που δίνουν με το παλιό σύστημα, εξετάστηκαν σε ένα εκ των εξής μαθημάτων γενικής Παιδείας: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής ή Ιστορία.

Βιολογία Γενικής Παιδείας

Τα θέματα Βιολογίας Γενικής Παιδείας απευθύνονται σε υποψηφίους με κριτική σκέψη. Ήταν αναμενόμενα και οι καλά διαβασμένοι υποψήφιοι μπορούν να επιτύχουν ψηλές βαθμολογίες.

Δείτε τα θέματα της Βιολογίας και τις Προτεινόμενες απαντήσεις

Φυσική

Τα θέματα είναι πολύ εύκολα. Απαιτούσαν στοιχειώδεις γνώσεις της θεωρίας του σχολικού βιβλίου

Δείτε τα θέματα της Φυσικής και τις Προτεινόμενες απαντήσεις

 

Κατεχάκη 18 Ηράκλειο / Κονδυλάκη 38 / Παπαναστασίου 173, Ηράκλειο / Αρκαλοχώρι

www.horizontes.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook