Παρουσία αρκετών βετεράνων της Μάχης της Κρήτης και πολλών συγγενών αλλά και αντιπροσωπειών από τις συμμαχικές χώρες η έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων της 75ης επετείου.

Για άλλη μια χρονιά  και παρά του ότι είναι πλέον υπέργηροι, βετεράνοι της Μάχης της Κρήτης, ταξίδεψαν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της Μάχης.

Μαζί τους και συγγενείς βετεράνων που έχουν πλέον φύγει από την ζωή,  το πρωί παρευρέθησαν στην καθιερωμένη εκδήλωση στο παλιό λιμάνι των Χανίων για την έπαρση των σημαιών Μεγάλης Βρετανίας, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και Ελλάδας, αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους που σαν σήμερα , στις 20 Μαίου 1941 τόλμησαν να αντισταθούν στην ναζιστική μηχανή και ειδικά στο έως τότε θεωρούμενο ως ανίκητο σώμα των γερμανών αλεξιπτωτιστών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους ήχους της γκάιντας  από αντιπροσωπεία βετεράνων,

 

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Χανίων Σήφης Μαρκάκης διάβασε σύντομο κείμενο για την επέτειο, ενώ ακολούθησε η έπαρση των τεσσάρων συμμαχικών σημαιών.

 

Να σημειωθεί πως στην τελετή έπαρσης των σημαιών, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εκπροσώπηση από τις συμμαχικές χώρες και σε επίπεδο επισήμων αλλά και πολιτών, σε αντίθεση με την ελληνική πλευρά, όπου εκτός απο τις στρατιωτικές αρχές και λίγους εκπροσώπους πολιτικών αρχών και φορέων, δεν υπήρξε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

(Κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε φωτο την βλέπετε σε μεγέθυνση)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook