Ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Ηράκλειο στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου η αναδρομική έκθεση «Γιώργος Κουνάλης: Στην τέχνη όπως και στην ζωή» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, και του δήμου Ηρακλείου. Σήμερα στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, και η επιμελήτρια της έκθεσης Σοφία Μαυρουδή αναφέρθηκαν στην έκθεση που θα είναι ανοιχτή, με ελεύθερη είσοδο, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016.

Ειδικότερα ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Φασουλάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Με πολύ χαρά σήμερα υποδεχόμαστε στο Ηράκλειο την έκθεση του Γιώργου Κουνάλη στα πλαίσια πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Κρήτης να ενισχύσει και να δημιουργήσει σπουδαία πολιτιστικά γεγονότα, όπως είναι η προβολή σημαντικών ζωγράφων του νησιού.  Προσκαλούμε τους Κρητικούς, τους επισκέπτες να επισκεφθούν την έκθεση στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου όπως και του Γιώργου Θωμά Γεωργιάδη στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, εκθέσεις που συμβάλουν στην ανάπτυξη, ανάδειξη του Κρητικού πολιτισμού. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κ. Μαυρουδή που επιμελήθηκε άρτια την αναδρομική έκθεση».

Η επιμελήτρια της έκθεσης Σοφία Μαυρουδή ανέφερε από την πλευρά της:  «Η έκθεση αποτίει φόρο τιμής και μνήμης στη ζωή και το έργο του Γιώργου Κουνάλη. Έχει ως αφετηρία την επιθυμία του για πειραματισμό καθώς και την ευαισθησία του προς το περιβάλλον του και την απόδοση του σε τέχνη διαφόρων μορφών. Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Κουνάλης εργαζόταν με διαφορετικά είδη τέχνης παράλληλα μεταξύ τους που το ένα προέκυπτε ως φυσικό στοιχείο ή επακόλουθο του άλλου, και τα οποία εκτίνονταν από την Βυζαντινή έως και τη σύγχρονη τέχνη με εννοιολογικά στοιχεία αλλά και με καλλιτεχνικά δρώμενα. Η συγκεκριμένη έκθεση δίνει έμφαση σε αυτόν ακριβώς τον πειραματισμό και πως το ίδιο το έργο και η τεχνοτροπία του αποτελούσαν αναπόσπαστα στοιχεία μιας ακατάπαυστης έρευνας».

Υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα 23  Μαίου έως την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 θα παρουσιαστεί η έκθεση  «Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης: Ομορφιά και αλήθεια. Ζωγραφίζοντας κλασικά, αυστηρά και απλά» στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Χανίων.