Κλειστό Τρίτη και Πέμπτη το Μηχανολογικό για το κοινό προκειμένου να διενεργηθούν οι εξετάσεις

Δόθηκε προσωρινή λύση για την διενέργεια των εξετάσεων για τη χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης που εδώ και μήνες έχουν μπλοκάρει μετά την απόφαση οι εξετάσεις να γίνονται εντός του ωραρίου και οι υπηρεσίες της περιφέρειας και του μηχανολογικού να παραμένουν κλειστές για δύο ημέρες για το κοινό.

Στα Χανιά, από την ερχόμενη εβδομάδα, το μηχανολογικό θα είναι κλειστό για το κοινό, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, μέχρι τις 2 Ιουνίου προκειμένου οι υπάλληλοι να μπορούν να διενεργούν τις εξετάσεις, εντός του ωραρίου τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα προέκυψε μετά την εφαρμογή της κατάργησης του μηνιαίου επιδόματος που δίνονταν στους υπαλλήλους για την διενέργεια των εξετάσεων πέραν του πρωινού ωραρίου τους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των εξεταστών που απείχαν από τα καθήκοντά τους. Η διπλά αποτυχημένη απόπειρα επαναφοράς του επιδόματος οδήγησε στην συμβιβαστική και προσωρινή λύση του κλεισίματος των υπηρεσιών για δύο ημέρες, προκειμένου οι υπάλληλοι να μπορούν να πραγματοποιούν τις εξετάσεις εντός του ωραρίου τους.

Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σημειώνει ότι 

"λόγω διενέργειας έκτακτων εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών (πρακτικών εξετάσεων), μέχρι τις 2 Ιουνίου, η Υπηρεσία θα παραμένει κλειστή για το κοινό τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, εκτός του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Οδήγησης το οποίο θα λειτουργεί κανονικά".