Κάλεσμα συμμετοχής στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στα Κέντρα Υγείας του Νομού Χανίων την Τετάρτη στις 10 το πρωί απευθύνει η ΠΑΣΥ προς όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους

Πάρτε μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια για σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ την Τετάρτη 20 Ιουλίου, σε όλη την Ελλάδα.

Η υγεία και η ζωή μας βρίσκονται σε κίνδυνο, προκειμένου να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή μας περίθαλψη, η Πρόνοια, μετατρέπονται ακόμη παραπέρα σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απλησίαστο για τη λαϊκή οικογένεια.

Με τα πρόσφατα βάρβαρα μέτρα, που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση καταργεί 3000 κρεβάτια και 330 κλινικές στα δημόσια νοσοκομεία και επιπλέον παραχωρεί 550 κρεβάτια για να τα εκμεταλλεύονται οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτά όμως είναι η αρχή….

Οι νέες περικοπές στην δημόσια υγεία κατά 1 δις 300 εκατ. ευρώ το 2011 και επιπλέον 350 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2015, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο όνομα του «νοικοκυρέματος» και του ελέγχου της «σπατάλης» θα έχουν τραγικές και σκληρές συνέπειες για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Μετά το υποχρεωτικό 5ευρω, κλείνουν ή υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τα Κέντρα Υγείας στην Ύπαιθρο. Κόβουν ειδικότητες και προσωπικό με συνέπεια να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών και αυξάνουν το κόστος, αφού αναγκάζονται να πάνε στις πόλεις, ακόμη και για τις πιο απλές εξετάσεις σε ειδικότητες που δεν καλύπτονται.

Πρόσφατα αυξήθηκαν οι εισφορές των αγροτών στον ΟΓΑ και θα αυξηθούν πάλι, σύμφωνα με το αντιλαϊκό μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα . Ωστόσο τουλάχιστον το 25% των αγροτών, λόγω δραστικής μείωσης του αγροτικού εισοδήματος, αδυνατεί να πληρώσει την ασφαλιστική εισφορά στον ΟΓΑ, με αποτέλεσμα να μην έχει ασφάλιση η αγροτική οικογένεια και να μην μπορεί να πάρει ούτε και σύνταξη.

Οι ασφαλισμένοι καλούνται επίσης να πληρώσουν το 100% της δαπάνης σε χιλιάδες φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας, εξασφαλίζοντας ακόμη πιο υψηλή κερδοφορία στους φαρμακοβιομήχανους.

Προωθείται σε νομοσχέδιο της Βουλής, η αύξηση των χρόνων ασφάλισης στον ΟΓΑ, προκειμένου να δίνονται οι αναπηρικές συντάξεις σε μέλη της οικογένειας του ασφαλισμένου με αναπηρία. Σήμερα είναι στα 15 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ και αυξάνεται στα 20 χρόνια μέχρι 31/12/2012 και στα 25 χρόνια από το 2013, με άμεσο κίνδυνο πολλοί δικαιούχοι-ανάπηροι να χάνουν αυτή την ασφάλιση, που έχουν ζωτική ανάγκη, αυτή είναι η βαρβαρότητα τους!

Καμία ανοχή και αναμονή. Χρειάζεται όλοι μαζί, οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα με το ΠΑΜΕ, οι συσπειρώσεις στους αγρότες με την ΠΑΣΥ, στους επαγγελματοβιοτέχνες με την ΠΑΣΕΒΕ, στους σπουδαστές με το ΜΑΣ, στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων με την ΟΓΕ, να παλέψουν για ρήξη και ανατροπή αυτής της ανελέητης πολιτικής που εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί το βασικό πανανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία.

Παλεύουμε για Υγεία που να παρέχεται ισότιμα από ένα καθολικό αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας για όλους τους ασφαλισμένους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook