Ένας ευρωπαϊκός δορυφόρος εντόπισε μια πετρελαιοκηλίδα, που πιθανόν προέρχεται από το αεροσκάφος της EgyptAir το οποίο εξαφανίστηκε με 66 επιβαίνοντες, στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

Στην φωτογραφία, την οποία κατέγραψε ο δορυφόρος Sentinel-1A στις 19.00 ώρα Ελλάδας χθες Πέμπτη, απεικονίζεται μια πετρελαιοκηλίδα διαμέτρου περίπου 2 χιλιομέτρων, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους.Μια δεύτερη φωτογραφία που ελήφθη το πρωί της Παρασκευής στις 07.00 ώρα Ελλάδας δείχνει ότι η πετρελαιοκηλίδα έχει μετατοπιστεί περίπου 5 χιλιόμετρα.

Εν τω μεταξύ, συντρίμμια και υπάρχοντα επιβατών της χαμένης πτήσης της EgyptAir, που αγνοείται από χθες τα ξημερώματα, ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις. Τα αντικείμενα βρέθηκαν στα νερά της Μεσογείου, περίπου 290 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξάνδρειας, στοιχείο που επιβεβαίωσε και ο αερομεταφορέας με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε στη συνέχεια ότι κοντά στο σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους βρέθηκαν ένα ανθρώπινο μέλος, αποσκευές και καθίσματα.Τα ευρήματα θα εξεταστούν από ομάδα εμπειρογνωμόνων από τη Γαλλία, την Αίγυπτο και το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να πιστοποιηθεί ότι προέρχονται από το χαμένο αεροπλάνο.

Η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση μεταδίδει ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις αναζητούν πλέον το μαύρο κουτί του Airbus.

Εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ του Παρισιού και της Καΐρου με 66 επιβαίνοντες, 56 επιβάτες, επταμελές πλήρωμα και τρία άτομα προσωπικό ασφαλείας. Στους επιβάτες συγκαταλέγονται δύο βρέφη και ένα παιδί, σύμφωνα με τη λίστα επιβατών που έχει δημοσιοποιήσει η EgyptAir.

Η ESA επισήμανε ότι έχει διαβιβάσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές, ωστόσο τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η πετρελαιοκηλίδα προέρχεται από το αεροσκάφος της EgyptAir.

Άλλος ένας δορυφόρος, ο Sentinel-2A, θα περάσει πάνω από την ίδια περιοχή την 22α Μαΐου.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook