Τα εξετάζουμε όλα, δεν προκρίνουμε κανένα, λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Μετά την επιβεβαίωση πως υπήρξε καπνός μέσα στο αεροσκάφος της Egyptair που συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Μεσόγειο, η Γαλλία επανέλαβε πως όλα τα σενάρια εξακολουθούν να εξετάζονται σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζονται όλα τα σενάρια και δεν προκρίνεται κανένα», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό αφού συναντήθηκε στο Παρίσι με τους συγγενείς των θυμάτων.

«Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ κι εκεί και που μερικές φορές εξάλλου είναι αντιφατικές, προκαλούν πολύ συχνά ερμηνείες σχεδόν οριστικές. Προειδοποιώ αυτό να μην συμβαίνει επειδή δημιουργεί οδυνηρή ένταση στις οικογένειες», πρόσθεσε.

«Η αναζήτηση του αεροσκάφους είναι ασφαλώς σήμερα η προτεραιότητα, όπως και το να βρεθούν τα μαύρα κουτιά για να τα αναλύσουμε, πράγμα που θα μας επιτρέψει να έχουμε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που είναι θεμιτό να τίθενται», συνόψισε ο Γάλλος υπουργός.

Ο ΕΡό υποσχέθηκε αλληλεγγύη στους συγγενείς των θυμάτων αλλά επίσης διαφάνεια απέναντί τους σχετικά με τις συνθήκες της εξαφάνισης αυτού του αεροπλάνου.

«Δεσμεύομαι ότι η Γαλλία θα ενημερώνει για την εξέλιξη των διαφόρων διαδικασιών που έχουν ξεκινήσει για την εξεύρεση της αλήθειας», διαβεβαίωσε.

Εικασίες για τα αίτια της συντριβής του Airbus της Egyptair άρχισαν και πάλι να διατυπώνονται μετά την αποκάλυψη χθες Παρασκευή το βράδυ από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι το αυτόματο σύστημα επικοινωνιών του αεροσκάφους είχε εκπέμψει λίγο πριν από την πτώση συναγερμούς για παρουσία καπνού αδιευκρίνιστης προέλευσης στο εμπρός τμήμα της καμπίνας και στη συνέχεια για βλάβη του υπολογιστή ο οποίος ελέγχει τα χειριστήρια του αεροπλάνου.

Οι Γάλλοι ερευνητές επιβεβαίωσαν σήμερα την ύπαρξη συναγερμών για καπνό στην καμπίνα, αν και έκριναν πρόωρο σ’ αυτό το στάδιο να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Το A320 της Egyptair εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο με 66 επιβαίνοντες, από τους οποίους 30 ήταν Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι. Κατέπεσε την Πέμπτη στη Μεσόγειο αφού εξαφανίσθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους ανακαλύφθηκαν στη θάλασσα σε απόσταση 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας από αεροπλάνα και σκάφη των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook