Κύπρος:Στο νοσοκομείο μαθητής από «νταή» συμμαθητή του. Διαβάστε την συγκλονιστική ανάρτηση που έκανε ο μικρός Κωνσταντίνος στο Facebook 

Την εμπειρία του εκφοβισμού που υφίσταται περιγράφει με ανάρτηση του στο Facebook ένας Κύπριος μαθητής. Η ανάρτηση απευθύνεται στο υπουργείο Παιδείας της Κύπρου. 

Ο Κωνσταντίνος Τ. νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού μετά από ξυλοδαρμό που υπέστη από συμμαθητές του. Πριν πάει σε δημόσιο σχολείο φοιτούσε σε ιδιωτικό και αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει για τον ίδιο λόγο. Υπήρξε πάλι θύμα εκφοβισμού συμμαθητών του.  Την τελευταία φορά τον χτύπησε ο «νταής» του σχολείου γιατί ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο τόλμησε να μην του δώσει πάσα.

Χθες το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου παρουσίασε το πρόγραμμα ViSC για τη μείωση του εκφοβισμού στα σχολεία. Το πρόγραμμα ViSC αποτελεί ένα θεωρητικά θεμελιωμένο και αξιολογημένο πρόγραμμα πρόληψης της βίας και ενίσχυσης των κοινωνικών, συναισθηματικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων των μαθητών/μαθητριών, στόχος του οποίου είναι η πρόληψη της επιθετικότητας και η μείωση, στο εκπαιδευτικό πλαίσιο, του φαινομένου των εκφοβιστικών συμπεριφορών.

Συγκεκριμένα, τα Γυμνάσια Σταυρού, Λατσιών, Αγίου Βασιλείου και η Β΄ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας εφαρμόζουν το πρόγραμμα με μεγάλη επιτυχία και με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Με στόχο την προώθηση του προγράμματος ViSC για τη μείωση του εκφοβισμού και την ευρύτερη εφαρμογή του στις εκπαιδευτικές μονάδες της Μέσης Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε  παρουσίασή του, στο σύνολο των Διευθυντών της Μέσης Εκπαίδευσης.

Κατά την τελευταία παρουσίαση, στην Λευκωσία, δόθηκε η ευκαιρία στις διευθύντριες των σχολείων που εφαρμόζουν φέτος το πρόγραμμα να καταθέσουν τη θετική τους εμπειρία και τον ενθουσιασμό τους για το πρόγραμμα και να παρουσιάσουν δράσεις των μαθητών των σχολείων τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook