Με επιτυχία ο πρώτος αγώνας των 154 χιλιομέτρων από την Μονή Βωσάκκου μέχρι την παραλία Περιστερέ – Ποιοι είναι οι τρεις πρώτοι που έφτασαν στην παραλία

Με την συμμετοχή 27 αθλητών από ολόκληρο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε χθες ο υπερβατικός αγώνας δρόμου Heroes Ultra 2016, που ακολούθησε τα χνάρια της θρυλικής απαγωγής του Στρατηγού Κράιπε. 

Πάνω από 70 χρόνια μετά την δραματικότερη επιχείρηση του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, οι δρομείς κάλυψαν  και των 154 χιλιομέτρων της πορείας διαφυγής των απαγωγέων στην Κρητική ενδοχώρα μέχρι την παραλία Περιστερέ στο Νότιο Κρητικό πέλαγος..

Οι τρεις πρώτοι που έφτασαν στο σημείο τερματισμού, στην παραλία ήταν οι:

1) John Melbourne – Μεγάλη Βρετανία

2) Δημήτρης Ζιαμπάρας – Ελλάδα

Στην τρίτη θέση ισοβάθμισαν οι Αλέξανδρος Σκορτσιανίτης και Ιωάννης Ανδρέου.

Το ιστορικό

Ήταν στις 26 Απριλίου 1944 όταν Βρετανοί κομάντος της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων SOE (Special Operations Executive) και Κρήτες αντάρτες απήγαγαν τον φρούραρχο Κρήτης, Στρατηγό Χάινριχ Κράιπε, σε ενέδρα έξω από τις Αρχάνες Ηρακλείου. Σε μία καλοσχεδιασμένη επιχείρηση που γοητεύει ακόμη για την τολμηρότητά της, οι απαγωγείς κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη από τα Γερμανικά στρατεύματα για σχεδόν 20 ημέρες, κινούμενοι νύχτα από κρησφύγετο σε κρησφύγετο στα βουνά του Ρεθύμνου. Με την βοήθεια σύσσωμου του τοπικού πληθυσμού, η ομάδα κατάφερε τελικά να σπάσει τον κλοιό των Γερμανικών περιπόλων στα νότια του νησιού και να φυγαδεύσει τον Κράιπε στο Κάιρο από την παραλία Περιστερέ στις 14 Μαΐου 1944. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook