Tη Δευτέρα,, 23 Μαΐου 2016, υποδέχεται το Ηράκλειο τη διεθνή ομάδα καλλιτεχνών -μελών μιας ευρύτερης καλλιτεχνικής πλατφόρμας με τίτλο «dienstag abend» – που εδρεύει στη Βιέννη. Τους καλλιτέχνες θα καλωσορίσει στις 12.00 το πρωί στο Πολύκεντρο Νεολαίας η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Αριστέα Πλεύρη.

Λίγο νωρίτερα ο ειδικός σύμβουλος Τουρισμού Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι θα τους ξεναγήσει στο INFO POINT του Δήμου, και οι εθελοντές τουρισμού θα τους συνοδεύσουν σε μια σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης. Στη διάρκεια της επομένης εβδομάδας και αφού επιλέξουν τους χώρους στους οποίους θα πραγματοποιήσουν εικαστικές παρεμβάσεις, οι καλλιτέχνες θα συγκεντρώσουν υλικά και θα εργάζονται σε ανοικτό χώρο (στον Λάκκο, την παραλιακή οδό (στον χώρο του Παλαιού Ξενία,  και στο Πολύκεντρο Νεολαίας. έτσι ώστε το κοινό να έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά την εξέλιξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ την Παρασκευή 28 (ώρες 18.00-22.00) και το Σάββατο 29 Μαΐου (ώρες 10.00 -15.00) τα έργα τους θα εκτεθούν στα ίδια παραπάνω σημεία.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την 83η δημιουργική συνάντηση καλλιτεχνών της «dienstag abend». Ανάλογες συναντήσεις έχουν ήδη πραγματοποιήσει στο Σικάγο, στη Βιέννη, στο Λονδίνο, στο Γκτάνσκ και πολλές άλλες πόλεις ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα να έχουν αποκτήσει διεθνή εμπειρία παρεμβάσεων στο δημόσιο χώρο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook