Ένα πολύ σημαντικό για το κέντρο της πόλης έργο έχει αναλάβει και εκτελεί αυτές τις μέρες η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της \”Νέας Κρήτης\”.

Πρόκειται για τις εργασίες ανανέωσης και συντήρησης του κτηρίου της λεωφόρου Δικαιοσύνης, όπου στεγαζόταν παλιότερα η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου. Όπως είναι γνωστό, η χρήση του κτηρίου αυτού παραχωρήθηκε προ μηνών από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στη δικαστική Αρχή του Ηρακλείου, για στέγαση διαφόρων υπηρεσιών.

Ακολούθησε η πρόσκληση που είχε κάνει ο εισαγγελέας Ηρακλείου Ν. Μαρκάκης και η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου στο δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, να αναλάβει ο Δήμος με τα συνεργεία του την αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου κτηρίου, κάτι που ο κ. Κουράκης δέχτηκε ευχαρίστως.

Έτσι, με τις σχετικές οδηγίες του δημάρχου, τα δημοτικά συνεργεία έπιασαν δουλειά. Όπως ίσως διαπιστώνουν οι διερχόμενοι από εκεί, ήδη τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς, ώστε μέσα στις επόμενες εβδομάδες, και το αργότερο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, το πρώην αστυνομικό μέγαρο να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει στις αίθουσες που δημιουργούνται συνεδριάσεις των δικαστηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης έχει δεχτεί να παραχωρηθεί ο δεύτερος όροφος του ανακαινισθέντος δημοτικού μεγάρου της πλατείας Δασκαλογιάννη, για να στεγάσει το νεοϊδρυθέν Εφετείο Ηρακλείου, που αρχίζει τη λειτουργία του από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook