Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε χτες ο άρχοντας της Μυκόνου, Φιλιππής Κοντιζάς, που έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, από επιπλοκές πνευμονίας.

Οι Μυκονιάτες, που τον ήξεραν από παλιά και τον λάτρευαν, δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφυγε ένας δικός τους άνθρωπος, ο οποίος είχε γράψει τη δική του ιστορία στο νησί των ανέμων.

Το 1975 ο Φιλλιπής άνοιξε στα Ματογιάννια το εστιατόριο που φέρει το όνομά του και είναι μέχρι σήμερα από τα καλύτερα και πιο φημισμένα κοσμικά στέκια της Μυκόνου. Πριν από 25 χρόνια παντρεύτηκε με τη δεύτερη σύζυγό του Χρύσα Κοροπούλη, η οποία έβαλε τη δική της σφραγίδα στο μαγαζί, ανεβάζοντας πιο ψηλά τις μετοχές του στο κοσμικό «γίγνεσθαι» του νησιού.

Το μαγαζί άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές στις αρχές του ’80. Όλες οι μεγάλες προσωπικότητες γνώριζαν ότι θα συναντήσουν την καλή κοινωνία στον «Φιλιππή» και έτσι το μαγαζί έγινε σημείο αναφοράς.

Η κηδεία του έγινε την Κυριακή στην εκκλησία της Πανάχρας, στη Χώρα της Μυκόνου, παρουσία πολλών συγγενών και φίλων.Το «παρών» έδωσαν και πολλά πρόσωπα από τον επιχειρηματικό κόσμο, ενώ δεκάδες στεφάνια κατέκλυσαν το χώρο της εκκλησίας.

newsbeast

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook