Κάλεσμα σε ανοιχτή εκδήλωση/συζήτηση με τίτλο προσφυγική κρίση, μυθεύματα και ευκαιρίες απευθύνει το κοινωνικό στέκι - στέκι μεταναστών, την Πέμπτη 26/05/16, στην πλατεία Σπλάντζιας.

Όπως αν αναφέρει το κάλεσμα:

"Η έκρηξη των προσφυγικών ροών έχει δημιουργήσει τεράστιες εντάσεις μέσα στους κόλπους της ΕΕ και έχει αναδείξει τεράστια πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Πέρα από την ανάδειξη των κινημάτων αλληλεγγύης, έχει δώσει αφορμή για την ανάπτυξη της ακροδεξιάς στην ευρώπη, ενώ η 'κρίση' εξελίσσεται σε τραγωδία για τα κράτη μέλη της ΕΕ που ξοδεύονται σε μια χαοτική πολιτική αντιπαράθεση επιδιώκοντας εθνικά συμφέροντα.   Ταυτόχρονα, οργανωμένα συμφέροντα μέσα από το αφήγημα της κρίσης προωθούν την δική τους ατζέντα. Εν τέλει, το βιομηχανικό σύμπλεγμα ασφαλείας και οι τεχνοκράτες ομοτράπεζοί του έχουν βρει γόνιμο έδαφος για την προώθηση του κοινωνικού ελέγχου, του μυθεύματος της ασφάλειας, της ύψωσης περισσότερων τειχών στα εξωτερικά σύνορα της ευρώπης.

Σας καλούμε σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με τον Αποστόλη Φωτιάδη, ανεξάρτητο δημοσιογράφο και ανταποκριτή ξένων ΜΜΕ από την Αθήνα που από το 2005 καλύπτει θέματα πολιτικού ρεπορτάζ με επίκεντρο την Ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και τις εθνότικες διενέξεις στα Βαλκάνια

Πέμπτη 26/05/16, στην πλατεία Σπλάντζιας, στις 20.30, στα πλαίσια του 11 αντιρατσιστικού φεστιβάλ που θα γίνει στις 25-26 Ιούνη στο πάρκο ειρήνης και φιλίας των λαών"