Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την άμεση καταβολή των οφειλομένων στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠYΥ .

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι πολύμηνες καθυστερήσεις των πληρωμών των ιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τους 6 μήνες.

Σ΄ αυτή την τραγική κατάσταση οδήγησε η αλλαγή του τρόπου υποβολής των παραστατικών και πληρωμής των Ιατρών, καθώς η αποστολή των φυσικών αρχείων γίνεται πια σε κεντρικό επίπεδο, όπου ελλείπει η απαραίτητη υποδομή τόσο σε ανθρώπινο  δυναμικό όσο και σε τεχνική και τεχνολογική υποστήριξη, με αποτέλεσμα την μη έγκαιρη παραλαβή, την δυσκολία στην ψηφιοποίηση των παραστατικών και συνακόλουθα  την καθυστέρηση στις ήδη καθυστερημένες  οφειλές προς τους ιατρούς, παρά τις φιλόδοξες κυβερνητικές εξαγγελίες για γρήγορη και ολοκληρωμένη αποζημίωση των ιατρών.

Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου με επιστολή του, προς τον πρόεδρο του ΕΟΠYΥ καταγγέλλει την κατάσταση αυτή και ζητά άμεσα λύσεις.

Για όλα  τα παραπάνω,

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ,

Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα σε όλους τους συμβεβλημένους Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ; “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook