Την αντίθεσή τους με τις αλλαγές στο Νοσοκομειακό Χάρτη που προωθεί το Υπουργείο Υγείας στη Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σητεία, εξέφρασε με δημόσια επιστολή τους η Ένωση Ξενοδόχων Σητείας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε αυτή

Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία της πόλης θα θέλαμε και επίσημα σαν Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας να διαμαρτυρηθούμε με τη σειρά μας για την πρόταση του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης όσων αφορά το νοσοκομείο Σητείας και να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε υποβάθμισή του.

Πέραν της αναγκαιότητας που αποτελεί η εύρυθμη λειτουργία του για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής εξαιτίας του απομονωμένου της χαρακτήρα είναι και απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξή της. Δε νοείται τόπος που μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προορισμό να μην έχει ένα πλήρως επανδρωμένο και λειτουργικό νοσοκομείο το οποίο να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών. Το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει μία νοσοκομειακή μονάδα στους επισκέπτες είναι βασικό συστατικό επιτυχημένης τουριστικής ανάπτυξης μιας περιοχής.

Όταν με κόπο και προσπάθειες μηνών από μέρους μας και από άλλους φορείς της Σητείας καταφέραμε να βάλουμε την πόλη, και κατ\’ επέκταση την ευρύτερη περιοχή, στον χάρτη μεγάλων τουριστικών πρακτόρων κάνοντας το αεροδρόμιο Σητείας ικανό να δεχθεί διεθνείς πτήσεις τύπου τσάρτερ μία τέτοια εξέλιξη μόνο αρνητικό αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει. Ήδη από την Άνοιξη του 2012 θα προσγειώνονται εβδομαδιαίως τουλάχιστον τέσσερα αεροπλάνα από το εξωτερικό αυξάνοντας κατακόρυφα τον αριθμό των επισκεπτών. Ένα υποβαθμισμένο νοσοκομείο που θα υπολειτουργεί θα αποτελέσει μία μεγάλη δυσφήμηση και ένα τεράστιο πισωγύρισμα.

Τονίζουμε ακόμα μια φορά λοιπόν και από τουριστική σκοπιά την ανάγκη ύπαρξης ενός λειτουργικού νοσοκομείου και θεωρούμε αδιανόητο ότι χρειάζεται να διεκδικούμε τα αυτονόητα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook