Την Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 και ώρα 20.00, στo Club House των Κρητικών Γκολφ στη Χερσόνησο θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης του 1ου τουρνουά γκολφ, “Crete Pro-Am 2016”.

Με την καθιέρωση του “Crete Pro-Am”, η Οργανωτική Επιτροπή του τουρνουά είναι πεπεισμένη ότι το “The Crete Golf Club” θα συμβάλλει δυναμικά στην ενίσχυση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης και ταυτόχρονα στην εξέλιξη και εδραίωση ενός διεθνούς κύρους αθλητικού γεγονότος που θα προσελκύσει υψηλού εισοδήματος και επιπέδου τουρισμό.

Λίγα λόγια για το “The Crete Golf Club”   

To The Crete Golf Club στη Χερσόνησο, αποτελεί το μοναδικό γήπεδο γκολφ 18 οπών στην Κρήτη. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Bob Hunt και βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που περιβάλλεται από το φυσικό κάλλος των βουνών.

Πλήρως ανακαινισμένο, ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2015 και φιλοδοξεί να γίνει ο προορισμός κάθε παίκτη.

Βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών από την πόλη του Ηρακλείου και 15 λεπτών από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης − πύλη της Κρήτης από δεκάδες ευρωπαϊκούς προορισμούς µέσω απευθείας πτήσεων − ενώ απέχει µόλις 5 λεπτά από τις παραλίες και τα resorts της Χερσονήσου.

Το γήπεδο βρίσκεται σε ένα μοναδικής ομορφιάς μεσογειακό τοπίο, με απαράμιλλη θέα στα βουνά του Λασιθίου και στη χαρακτηριστική κρητική ύπαιθρο. Το ήπιο κλίμα προσφέρεται για γκολφ σχεδόν όλες τις ημέρες του χρόνου. Ο καιρικές συνθήκες υπόσχονται ένα ευχάριστο παιχνίδι τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες, χάρη στη δροσερή θαλασσινή αύρα, όσο και το χειμώνα, την άνοιξη και το φθινόπωρο, οπότε και οι συνθήκες για γκολφ στο νησί είναι οι καταλληλότερες.

Πλήρως ανακαινισμένες  είναι και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις, όπως το Club House –με εστιατόριο που σερβίρει επιλεγμένα πιάτα της διεθνώς φημισμένης κρητικής κουζίνας καθώς και κατάλληλα εξοπλισμένο κατάστημα ειδών γκολφ (Pro Shop) – και οι προπονητικές εγκαταστάσεις, εναρμονισμένες µε τα πλέον σύγχρονα πρότυπα.

Η Aκαδημία παρέχει μαθήματα γκολφ σε αρχάριους αλλά και προχωρημένους γκόλφερ, με πιστοποιημένους προπονητές του γκολφ (PGA professionals).