Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων στο πλαίσιο της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016» διοργανώνει την Κυριακή, 29 Μαΐου 2016 την εκδήλωση «Γνωριμία με τα μεσαιωνικά μνημεία του Ιναχωρίου». Θα πραγματοποιηθεί μια περιήγηση σε αντιπροσωπευτικά δείγματα της εκκλησιαστικής τέχνης της πρώιμης ενετοκρατίας αλλά και της κοσμικής αρχιτεκτονικής της Κρητικής Αναγέννησης, με στόχο να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες μια εικόνα της περιοχής κατά την πρώιμη ενετοκρατία.

Η περιήγηση περιλαμβάνει επίσκεψη και στο νεότερο -αλλά ενδιαφέρον- μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοσκαλίτισσας, όπου το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον δένει αρμονικά με την ανθρώπινη δραστηριότητα.
 
Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων στις 08:30 με μισθωμένο λεωφορείο και η επιστροφή υπολογίζεται περίπου στις 17.00.
Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, θα γίνει μια στάση και στην Κίσαμο για επιβίβαση συμμετεχόντων από την περιοχή αυτή.
 
Πρόγραμμα διαδρομής:

Σπήλαιο Αγίας Σοφίας Τοπολίων (περίπου 30 λεπτά) Ι.Ν. Σωτήρος & Ενετική έπαυλη Καλλέργη στο Κεφάλι Κισάμου (περίπου 40 λεπτά)
Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βάθη Κισάμου (περίπου 30 λεπτά)
Ι. Μονή Θεοτόκου Χρυσοσκαλίτισσας (περίπου 50 λεπτά)
Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Έλος Κισάμου και ενετικό υδραγωγείο (περίπου 30 λεπτά)

Διάλειμμα για φαγητό στο Έλος Κισάμου (περίπου 1 ώρα - οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν προμηθευτεί εδέσματα ή να γευματίσουν ατομικά σε εστιατόριο επιλογής τους)

Δηλώσεις συμμετοχής έως Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 και ώρα 15.00 στο τηλέφωνο 2821053033.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ