Η συνεργασία εξασφαλίζει την χρηματοδότηση των παραγωγών δημητριακών καρπών που συμμετέχουν στα προγράμματα Βιώσιμης Καλλιέργειας της Barilla Hellas 

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Barilla Hellas ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη και ανάπτυξη της παραγωγής δημητριακών καρπών.

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στον τομέα των σιτηρών αναφέρεται ουσιαστικά στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας. Με την κάρτα της Συμβολαιακής ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους, τη στιγμή που τη χρειάζεται, για να αντεπεξέλθει στα κόστη της καλλιέργειας.

Η συνεργασία εξασφαλίζει την χρηματοδότηση των παραγωγών δημητριακών καρπών που συμμετέχουν στα προγράμματα Βιώσιμης Καλλιέργειας της Barilla Hellas και υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Good for You, Good for the Planet» του Ομίλου Barilla. Κύριο αντικείμενο του προγράμματος είναι η μελέτη βέλτιστων πρακτικών καλλιέργειας σιταριού και πρωταρχικός στόχος, η προστασία του περιβάλλοντος από την εξαντλητική καλλιέργεια, την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας και τη χρήση φυτοφαρμάκων. 

H Barilla Hellas διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Θήβα και μύλο στο Βόλο, ενώ απορροφά περί τους 80.000 τόνους ελληνικού σκληρού σιταριού κάθε χρόνο. Παράλληλα, υλοποιεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βιώσιμης καλλιέργειας σε συνεργασία  με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Sustainable Procurement των Εnvironmental Awards 2015.

Η συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με την Barilla Hellas πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας για την υποστήριξη και ενθάρρυνση της υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, που συμβάλλει στην ανάπτυξη, την καινοτομία και την ενίσχυση κοινωνικών δομών. 

Με το πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας η Τράπεζα ενισχύει τους παραγωγούς, με στόχο την παραγωγή κορυφαίας ποιότητας ελληνικών προϊόντων που κατακτούν τους καταναλωτές στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook