Την πρώτη αγροτική έκθεση Ιεράπετρας, την  “AgroExpo 2016” διοργανώνει από 27 έως 29 Μαΐου 2016 το Επιμελητήριο Λασιθίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ιεράπετρας, στο «Μισεδάκειο» στάδιο Ιεράπετρας.  

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα, τα οφέλη της  1ης Αγροτική Έκθεσης  «AgroExpo» για τον πρωτογενή τομέα και την οικονομία του τόπου. Κύριος στόχος, όπως τονίστηκε, η έκθεση να θεσμοθετηθεί ανά διετία. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στην έκθεση επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά για τον πρωτογενή τομέα και τις υπηρεσίες του, που θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία του τόπου. «Η Περιφέρεια Κρήτης δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια έκθεση την οποία και στηρίζουμε. Θεωρώ ότι μπορούν να μπουν τα «θεμέλια» για την πραγματοποίηση μια δυναμικής, επιτυχημένης έκθεσης  με σημαντικά οφέλη όχι μόνο για την Κρήτη, αλλά με  αναγνωρισιμότητα πανελλαδικής διάστασης. Έχουμε αποδείξει ότι με την συνεργασία της Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων και φορέων, μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλαπλασιαστικά οφέλη  και προς αυτή την κατεύθυνση θα επιχειρήσουμε να θεσμοθετήσουμε την έκθεση. Άλλωστε η περιοχή της Ιεράπετρας «πρωταγωνιστεί» στον πρωτογενή τομέα πανελλαδικά, ιδιαίτερα στον τομέα των δυναμικών θερμοκηπιακών καλλιεργειών». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκπροσωπώντας την επιχειρηματικότητα στο νομό Λασιθίου, προωθούμε και στηρίζουμε πρωτοβουλίες ανάδειξης και προβολής των ποιοτικών χαρακτηριστικών των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε την πρώτη έκθεση αγροτικών προϊόντων Ιεράπετρας με σημαντική συμμετοχή εκθετών απ’ όλη την Ελλάδα». 

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης στις δηλώσεις του τόνισε πως γίνεται πραγματικότητα ένα όραμα για την πόλη όπου ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τον κύριο «βραχίονα» ανάπτυξης της οικονομίας της.  Κάλεσε μάλιστα το αρμόδιο Υπουργείο να συνδράμει ακόμα περισσότερο στη στήριξη του αγροτικού τομέα και της έκθεσης. 

Η “AgroExpo 2016” θα είναι ανοιχτή την Παρασκευή 27 Μαΐου από τις 17:00 έως τις 21:00 και το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου από τις 11:30 έως τις 20:30. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook