Διότι δεν είναι δυνατή η στελέχωσή του θεσμού και το όχημα το οποίο προορίζεται για το σκοπό αυτό δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές

Tο περασμένο Σάββατο 21-05 στις 3 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, συνάντηση του Προέδρου Καρτσάκη Γεώργιου και του Γενικού Γραμματέα Χρυσουλάκη Πέτρου της Ένωσης, με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο, παρουσία και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο κ. Δασκαλάκη Ανδρέα.

 Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η εφαρμογή των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και ζητήθηκε να εξαιρεθεί στο Νομό Λασιθίου καθώς λόγο της τεράστιας έλλειψης αστυνομικού προσωπικού που μαστίζει της υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου δεν είναι δυνατή η στελέχωσή του ανωτέρω θεσμού και το όχημα το οποίο προορίζεται για το σκοπό αυτό δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές. Επίσης ζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου στις έκτατες μεταθέσεις με αστυνομικό προσωπικό καθώς και η αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών. 

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης όσο και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής κατανόησαν την κατάσταση που επικρατεί, κάνοντας δεκτό το αίτημα της Ένωσης και δήλωσαν ότι θα ανασταλεί η λειτουργία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στον νομό Λασιθίου. Τέλος ο κ. Γενικός Γραμματέας δήλωσε την πρόθεση του για συνεργασία και συνεχή επικοινωνία προκειμένου να βελτιωθεί η αστυνόμευση στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook