Δεν βρέθηκε ούτε ένας μειοδότης για το έργο – Θα επαναπροκυρηχθεί νέος διαγωνισμός αλλά ως τότε προκρίνεται η λύση της απευθείας ανάθεσης

Άγονος έληξε χθες ο διαγωνισμός για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του Δήμου Χανίων με αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος την 1η Ιουνίου οι παραλίες να μείνουν χωρίς ναυαγοσώστες.

Ο διαγωνισμός δεν τελεσφόρησε αφού δεν υπήρξε ούτε ένας μειοδότης γεγονός που ενδεχομένως οφείλεται στους όρους της σύμβασης, οι οποίοι προέβλεπαν την πρόσθετη υποχρέωση της συντήρησης των ναυαγοσωστικών πύργων.

Ο Δήμος προσανατολίζεται, όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, στην επιβεβλημένη λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών, λύση της απευθείας ανάθεσης του έργου σε εργολάβο, για λίγο χρονικό διάστημα, μέχρι να επαναπροκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.

Όμως και πάλι δεν είναι βέβαιο ότι οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στη θέση τους στην αρχή της ναυαγοσωστικής περιόδου, αν και ο δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την απευθείας ανάθεση σε λίγες μέρες οι ναυαγοσώστες θα είναι στη θέση τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός που δεν τελεσφόρησε αφορά την ναυαγοσωστική κάλυψη 20 παραλιών στα όρια του Δήμου Χανίων, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί  “πολυσύχναστες”,  από την 1η Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook