Ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή ενός έργου πνοής στην Αλμυρίδα βρίσκεται ο δήμος Αποκόρωνα, μετά την υπογραφή ανάθεσης 4 μελετών που αφορούν την δημιουργία βιολογικού στην Αλμυρίδα. 

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o δήμαρχος Αποκόρωνα κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ηδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αγοράς του οικοπέδου το οποίο θα φιλοξενήσει το εργοστάσιο τύπου “κόμπακτ” κοντά σε περιοχή του Αγ. Βασιλείου ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι παράλληλα με την ωρίμανση των μελετών να διεκδικήσει το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο που θα καλύψει το κόστος κατασκευής του βιολογικού.

Ο προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ανέρχεται σε 7 εκ. ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει είτε μέσω ΕΣΠΑ, μέσω προγραμμάτων από το ΠΕΠ Κρήτης είτε μέσω τομεακών προγραμμάτων.

Ποιές περιοχές καλύπτει ο βιολογικός

Ο βιολογικός θα καλύψει τα χωριά Αλμυρίδα, Πλάκα, Άγιο Βασίλειο, Άσπρο, Καμπιά και Κόκκινο Χωριό ενώ για την ολοκλήρωση του σύνθετου έργου θα κατασκευαστούν

– αποχευτικά δίκτυα

– αντλιοστάσια

– φρεάτια και

– ένας υποθαλάσσιος αγωγός περίπου 400 μέτρων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η αγορά του οικοπέδου ύψους 34.000 ευρώ,  στο οποίο θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο. 

Χωρίς άδεια από το 2008 ο βιολογικός των Καλυβών 

Ο βιολογικός της Αλμυρίδας, έρχεται να καλύψει μια τουριστικά ευαίσθητη περιοχή ενώ ήδη βρίσκεται υπό κατασκευή ο βιολογικός της Γεωργιούπολης. Όσον αφορά τον βιολογικό των Καλυβών, από το 2008 λειτουργούσε χωρίς άδεια (!) και η τωρινή δημοτική αρχή, κατάφερε να λάβει αδειοδότηση του έργου.

Με το νέο βιολογικό στην Αλμυρίδα από την μια λαμβάνει σάρκα και οστά η προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Αποκόρωνα για την κατασκευή του έργου και από την άλλη ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για την επεξεργασία λυμάτων σε ένα μεγάλο τμήμα του δήμου με ιδιαίτερα τουριστικά χαρακτηριστικά.

Οι αναθέσες των 4 μελετών έχουν δημοσιευθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ (δείτε εδώ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook