Κάλεσμα απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων για συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας την Κυριακή 29 Μαΐου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

"Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην Παγκρήτια Κινητοποίηση στην Αμερικανονατοϊκη Βάση στην Σούδα την Κυριακή 29 Μάη, με προσυγκέντρωση στις 12 μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης , μελών της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) . 

Διαφωνούμε με την πολιτική της εμπλοκής μας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς , στις επεμβάσεις και στους πολέμους. 
Για λογαριασμό μεγάλων οικονομικών συμφερόντων εκθέτουν σε κίνδυνο το λαό μας.  Ειδικότερα στην περιοχή μας με την Βάση της Σούδας. Με την χρήση  διαφόρων υλικών στην περιοχή μας επιβαρύνεται το φυσικό περιβάλλον και η υγεία μας. Είμαστε ενάντια στην πολιτική που κόβει από την υγεία  , την πρόνοια , τις συντάξεις του λάου και ενισχύει την στρατιωτική μας συμμετοχή σε σχεδιασμούς  που τίποτα δεν έχουν να κάνουν με το συμφέρον του λαού μας. Διαφωνούμε στην δημιουργία νέων βάσεων και αναβάθμιση των παλιών. Απαιτούμε άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την Κρήτη. Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα βοηθώντας αυτούς που αιματοκυλίζουν λαούς άλλων χώρων και μετατρέπουν , εξαιτίας των πολέμων , την χώρα μας σε αποθήκη ψυχών.

Απαιτούμε: Έξω το Νατο  από το Αιγαίο.
Καμία συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους .
Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις του θανάτου.
Αποδέσμευση από Νατο και Ε.Ε με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

Καλούμε τους συνάδελφους να πάρουν μαζικά μέρος , μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και συλλόγους. Να συνεχίσουμε σταθερά να παλεύουμε τις αιτίες που γεννάνε τους πολέμους που δεν είναι άλλες από το καπιταλιστικό σύστημα που εξαθλιώνει και δολοφονεί τους λαούς για τα κέρδη των λίγων."