Με ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης»..

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Παρά τις δεσμεύσεις σας, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στο αεροδρόμιο  ‘Ν. Καζαντζάκης’ Ηρακλείου Κρήτης.

Όπως καταγγέλλουν αρμόδιοι φορείς αλλά σύμφωνα και με δημοσιεύματα τοπικού τύπου, οι απαιτούμενοι έλεγχοι σε επισκέπτες εξωτερικού, ελλείψει του απαραίτητου αριθμού αστυνομικού προσωπικού, γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, όταν είναι κατά 20% αυξημένη η τουριστική κίνηση σε σύγκριση με πέρυσι και η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη ταλαιπωρία εκατοντάδων τουριστών που επέλεξαν ως τουριστικό προορισμό τη χώρα μας.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η εποχική ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό στον αερολιμένα Ηρακλείου είναι μικρότερη κατά 15 άτομα από πέρυσι, ενώ παράλληλα χρειάζεται και περαιτέρω ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού, αφού τώρα έχει προστεθεί και ηλεκτρονική δακτυλοσκόπηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελούν οι αφίξεις Ρώσων, την περασμένη Κυριακή τα ξημερώματα έφτασαν στο Ηράκλειο και μόλις το μεσημέρι κατάφεραν να εξέλθουν από τον έλεγχο βίζας.

Για όλα τα παραπάνω.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Τι προτίθεστε να πράξετε  ώστε να στελεχωθεί περαιτέρω το Α.Τ Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, με το απαραίτητο προσωπικό, υποστηρίζοντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία του;”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook