Θολό εμφανίζεται το τοπίο αναφορικά με την τύχη της εφαρμογής του Plan B για τη βιωσιμότητα του υπερχρεωμένου Mega το οποίο διαθέτει πόρους μόλις για λίγες ημέρες ακόμη.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ισχυρός άνδρας των Αττικών Εκδόσεων, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος φέρεται αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους το περιβόητο Plan B για τη διάσωση της Τηλέτυπος Α.Ε., διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τις πληροφορίες που ήθελαν να πτωχεύει η εταιρεία για να μπουν τίτλοι τέλους στο πρώτο κανάλι της χώρας, το Mega (εξέπεμψε τον Δεκέμβριο του 1989). Οι πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 24 Μαΐου  περί πτώχευσης του καναλιού και ανάληψης της διαδικασίας εκκαθάρισής τους από τις πιστώτριες τράπεζες, δεν συνιστούν μέρος ενός Ράδιο Αρβύλα αλλά βασίζονται αφενός στο αδιέξοδο που προέκυψε στο χθεσινό Δ.Σ. και αφετέρου στη διαρροή μιας συνάντησης που είχε ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος με τον Φώτη Μπόμπολα στα γραφεία της Πήγασος στο Χαλάνδρι οπότε του δήλωσε ευθαρσώς ότι αποχωρεί.

Όλα αυτά όμως γρήγορα ανασκευάστηκαν όταν ατύπως ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος διέψευσε τα περί εκδήλωσης έλλειψης ενδιαφέροντας  για την απόκτηση του Mega. Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο εισηγητής του Plan B δεν αποκλείεται να αναζητήσει αλλού, το πιθανότερο σε ξένα funds και επενδυτικές εταιρείες, τα κρίσιμα ποσά για τη διάσωση της εταιρείας που διαχειρίζεται το κανάλι.

Αμέσως μετά τις άτυπες αυτές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, οι 4 τράπεζες (Alpha, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς) στις οποίες οφείλεται από το κανάλι το ποσόν των 88 εκατ. ευρώ, ζήτησαν από την εταιρεία να καταγραφούν σε ένα ειδικό πρακτικό του χθεσινού Δ.Σ. της εταιρείας – που παρεμπιπτόντως διήρκησε μόλις 15’ – οι προθέσεις των μετόχων.

Όντως στο πλαίσιο αυτής της πολύ μικρής και νευρικής συνεδρίασης του Δ.Σ. αποτυπώθηκαν εκ νέου τα ποσά που είναι δυνατόν να καταθέσει ο καθένας εκ των νυν ή επίδοξων μετόχων στη σχεδιαζόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Στην προφορική συζήτηση ο Φώτης Μπόμπολας (Πήγασος με 32%) δήλωσε ότι προτίθεται να εκταμιεύσει 7,5 εκατ. ευρώ (μαζί με τον συνεταίρο του στην Stoiximan) Δημήτρη Μάρη. Από τον ΔΟΛ (22%) ο Σταύρος Ψυχάρης – ενώ στην αρχή έκανε λόγο για κατάθεση 20 εκατ. ευρώ – μετά από παρέμβαση του Φ.Μπόμπολα που τον προέτρεψε να τα τοποθετήσει στην αύξηση, γνωστοποίησε ότι διαθέτει 5 εκατ. ευρώ. Η παρέμβαση αυτή του Φ.Μπόμπολα έλκει την εξήγησή της από το γεγονός της αντιπαλότητας με την πλευρά Βαρδινογιάννη που αυτή τη στιγμή εμφανίζεται  απρόθυμη να συμμετάσχει.

Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος που βρίσκεται ante portas της εταιρείας, πρότεινε να καταθέσει ισόποσο ποσόν με αυτό που θα έβαζε ο Στ.Ψυχάρης (5 εκατ. ευρώ). Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες απαιτούν μια μικρή προκαταβολή και νέα υπογραφή του προτιθέμενου να ηγηθεί του σχεδίου βιωσιμότητας του Mega, Θεοχάρη Φιλιππόπουλου και μόνο υπό  αυτές τις προϋποθέσεις θα αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί του καναλιού στις τράπεζες.  Η επιστολή αναμένεται να αποσταλεί.

Το καλό και το κακό σενάριο 

Το κακό σενάριο κάνει λόγο για ένα φιλί της ζωής που δεν θα δώσει οξυγόνο στο κανάλι παρά μόνο για λίγες ημέρες και μέχρι το τέλος του μήνα οπότε η Τηλέτυπος θα περιέλθει στα χέρια των τραπεζών που ενδεχομένως προβούν σε άμεση ρευστοποίηση και διαχωρισμό της εταιρείας σε «καλή» και «κακή» με την καλή να περιλαμβάνει brand name και περιουσιολόγιο (σειρές, ταινίες) προς πώληση σε κάθε ενδιαφερόμενο. 

Το καλό σενάριο βασίζεται σε πληροφορίες που θέλουν την ερχόμενη Πέμπτη να επιχειρηθεί μια ύστατη προσπάθεια εκ μέρους των μετόχων. Σε διαφορετική περίπτωση την Παρασκευή η Τηλέτυπος θα βγάλει μια ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν υφίσταται πλέον η μετοχική σύνθεση Τηλέτυπος. Τούτο θα σημαίνει ότι οι τράπεζες αναλαμβάνουν τα περαιτέρω δηλαδή να κηρύξουν πτώχευση στο Mega.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook