Αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι από τη Σύρο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προβαίνοντας σε λιτές δηλώσεις στο χώρο του αεροδρομίου στο πλαίσιο των οποίων έκανε ξεκάθαρη μνεία για την αντισυνταγματικότητα της απόφασης κατάργησης του νησιώτικου ΦΠΑ.

«Ήταν μία αντισυνταγματική απόφαση που αντιτίθεται στο άρθρο 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας. Πάλεψα πάρα πολύ προσωπικά έφθασα έως και την παραίτηση από την κυβέρνηση. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Οφείλουμε όμως στη Σύρο και στα άλλα νησιά που έχουν υποστεί τεράστια αδικία, να την αποκαταστήσουμε με άλλα μέτρα», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΑΣΔΕΝ, τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, ορισμένα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και στελέχη του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε “σημαντική τη συμφωνία εκμετάλλευσης” των χώρων του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σύρο, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του τόπου, εκφράζοντας την πεποίθηση πως για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων σταδιακά ανοίγει μία νέα σελίδα.

Ο ίδιος γνωστοποίησε και τη συνάντησή του με τους εργαζομένους του Νεωρίου κατά την παραμονή του στο νησί, ενώ τέλος, ευχαριστώντας τον Δήμο συνολικά για τη φιλοξενία, προσέφερε ένα συμβολικό δώρο στον δήμαρχο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook