Χωρίς νερό έχουν μείνει την τελευταία εβδομάδα οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του  Άϊ Γιάννη στην Κνωσού, με αποτέλεσμα να υφίστανται, μια άνευ προηγουμένου, ταλαιπωρία.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής στο flashnews.gr, δεν έχουν στάλα νερού εδώ και μια εβδομάδα, ενώ παράλληλα απαιτούν να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα. Μάλιστα, καταγγέλλουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για ελλιπή ενημέρωση.

Την ίδια στιγμή, στην επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, αναφέρεται ότι τα προβλήματα στην υδροδότηση στις συγκεκριμένες περιοχές οφείλονται αποκλειστικά σε μειωμένη ποσότητα νερού από το Φράγμα Αποσελέμη, λόγω μηχανικού προβλήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του FlashNews.gr, το πρόβλημα στην υδροδότηση εντοπίζεται σε μια ηλεκτροβάνα του μέτρου στον αγωγό που μεταφέρει το νερό στο Ηράκλειο από το φράγμα, ενώ όπως εκτιμάται, αναμένεται να επιλυθεί οριστικά τις επόμενες δύο ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ευθύνη της διαχείρισης του νερού από το Φράγμα Αποσελέμη, την έχει αποκλειστικά ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), ενώ την ευθύνη της διανομής στο Ηράκλειο, η ΔΕΥΑΗ, η οποία, όπως φαίνεται, δεν εκτίμησε σωστά το μέγεθος του προβλήματος, με αποτέλεσμα τις τρεις τελευταίες ημέρες, να … “στεγνώσουν” οι δεξαμενές της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook