Ανακοίνωση με την υπογραφή “Αντιφασίστριες/Αντιφασίστες” εξηγεί γιατί έγινε ο αποκλεισμός του δρόμου προς το γερμανικό νεκροταφείο την περασμένη Κυριακή

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον διαδυκτιακό τόπο indymedia και υπο τον τίτλο “Ενημέρωση από αντισυγκέντρωση στο γερμανικό νεκροταφείο του Μάλεμε” αναφέρονται τα εξής:

“Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Με αφορμή δημοσιεύσεις κάποιων πλήρως παραπληροφορητικών άρθρων περί Ελλήνων πατριωτών που ζητούν τις γερμανικές αποζημιώσεις, λίγα λόγια για την αποκατάσταση της αλήθειας. Σήμερα στο γερμανικό νεκροταφείο του Μάλεμε, η γερμανική πρεσβεία διοργάνωσε μνημόσυνο για τους νεκρούς Γερμανούς στρατιώτες της Μάχης της Κρήτης. Αντιφασίστριες και αντιφασίστες  από τα Χανιά και το Ρέθυμνο επιλέξαμε να παρέμβουμε έτσι ώστε να εμποδίσουμε την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Οι λόγοι είναι απλοί:

Πρώτον η πληροφορία πως θα παραστούν άτομα από το  «Συνδέσμο Ορεινών Καταδρομών Άνω Φραγκονίας», μιας  στρατιωτικής οργάνωσης που συνεχίζει να εκφέρει ναζιστικό λόγο μέχρι και σήμερα, λέγοντας πως θα έρθουν να τιμήσουν τους Γερμανούς στρατιώτες που έπεσαν για τη «μεγάλη Γερμανία». Να τονίσουμε πως η διοργανώτρια γερμανική πρεσβεία είχε γνώση για το τι αντιπροσωπεύει το εν λόγω μόρφωμα. Είναι αυτονόητο πως δεν θα τους δίναμε σπιθαμή γης, πόσο μάλλον τέτοιες μέρες που για το νησί έχουν τεράστια σημασία.

Δεύτερον γιατί μας αηδιάζει η ιδέα πως αυτοί που ευθύνονται για κάθε είδους πόλεμο που διεξάγεται σε αυτό τον πλανήτη (στρατιωτικοί, πολιτικοί, παπάδες κτλ.) έρχονται να κάνουν μνημόσυνα σε πεσόντες ένθεν κι ένθεν και να μιλήσουν για ειρήνη. Ειρήνη θα υπάρξει μόνο όταν τσακίσουμε όλους τους εθνικισμούς, όταν καταργήσουμε όλους τους στρατούς, όταν θα πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Μέχρι τότε θα είμαστε συνέχεια μπροστά σας, είτε μας περιμένετε είτε όχι.

Υ.γ.: Αν και είχαμε άλλα πλάνα, θεωρούμε επιτυχία το να γίνονται τέτοιου βεληνεκούς εκδηλώσεις από την πίσω πόρτα (κυριολεκτικά), να βλέπουμε τα πολυτελή αμάξια των επισήμων στα χωράφια και τους αγροτόδρομους , να χρειάζονται διμοιρίες και όλη η ασφάλεια των Χανίων για να φυλάξουν ένα νεκροταφείο από την παρουσία των αντιφασιστών. Τα ξαναλέμε, εννοείται στους δρόμους.
 
Αντιφασίστριες / Αντιφασίστες”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook