Το The Rainbow Project διοργανώνει ανοιχτό κάλεσμα με εθελοντές καλλιτέχνες για τη Γιορτή Δικαιωμάτων που θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο 24 Ιουνίου στο αίθριο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τους υπεύθυνους προγράμματος, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν από αύριο, 25/05, μέχρι και την λήξη του καλέσματος, στις 31/05/16.

Στην ανακοίνωση της ομάδας του The Rainbow Project αναφέρεται:

“Σε αυτό το πλαίσιο θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να συμβάλλετε με καλλιτεχνικά δρώμενα στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο πλαίσιο των σκοπών του The Rainbow Project. Ειδικότερα θα μας ενδιέφεραν δρώμενα με θέατρο, χορό, ζωγραφική, φωτογραφία ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Το The Rainbow Project είναι μια πρωτοβουλία γιορτής δικαιωμάτων στο Ηράκλειο. Στοχεύει στο να αφουγκραστεί αλλά κυρίως να δώσει το βήμα σε ανθρώπους που βλέπουν τα δικαιώματά τους να καταπατώνται και να τους πει πως μετά από κάθε μπόρα βγαίνει και το ουράνιο τόξο.

Όπως και τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ουράνιο τόξο έχει χρώματα που διαφέρουν μεταξύ τους αλλά αποτελούν μέρος ενός αδιαίρετου συνόλου που κάνει τις ζωές μας πιο όμορφες κι ανθρώπινες. Διακρίσεις με βάση το φύλο, τη φυλή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία, την ταυτότητα φύλου, την ηλικία, την κοινωνική προέλευση, ή ακόμη και τη διαφορετική γνώμη είναι καθημερινότητα στην κοινωνία μας.

Αυτό πρέπει να αλλάξει: σήμερα. Σπάμε τη σιωπή πριν γίνει συνενοχή.

Είμαστε ενεργοί πολίτες με διαφορετικές αφετηρίες που ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τους σκοπούς του The Rainbow Project. Μέσα από τη γιορτή και το παιχνίδι θέλουμε να μάθουμε να συνυπάρχουμε, μικροί και μεγάλοι, με σεβασμό στη διαφορετικότητα που μας κάνει μοναδικούς.

Ζητάμε να μάθουμε να διακρίνουμε τον πλούτο που προσφέρει στην κοινωνία μας η διαφορετικότητα και να καταλαβαίνουμε τη διαφορά ως ευκαιρία για γνώση. Πάνω απ΄όλα θέλουμε να απαντήσουμε στη βία και το μίσος που την προκαλεί, που είτε με πάταγο είτε σιωπηλά δηλητηριάζει τις ζωές ανθρώπων της διπλανής πόρτας.

Στο πλαίσιο της Γιορτής Δικαιωμάτων διοργανώνεται και διαμαρτυρία για τις δυσκολίες που φαίνεται να αντιμετωπίζει το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κρήτης σε ότι αφορά τη διοργάνωσή του στο Δήμο Ρεθύμνου. Καλούμε μικρούς και μεγάλους μαζί μας το Σάββατο 25/06 διεκδικώντας ισονομία και ελευθερία έκφρασης και συνάθροισης σε κάθε δημόσιο χώρο”.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook