Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, πραγματοποίησε το Σάββατο, 16 Ιουλίου, ο νέος Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Βολόδυμυρ Σκουρώφ, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Ουκρανίας στην Κρήτη, κ. Γιάννη Λίτινα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευ-τής Ρεθύμνου, κ. Μανώλης Όθωνας, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος, κ. Μανώλης Παραβολιδάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, ταξίαρχος, κ. Μανώλης Παραδουλάκης.

Η κα Λιονή καλωσόρισε στο Ρέθυμνο, τον κ. Σκουρώφ, τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και τους αναπτυξιακούς πυλώνες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, που συνίστανται στον Πρωτογενή Τομέα και τον Τουρισμό, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσπάθεια που καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα προκειμένου να υπάρξει διασύνδεση μεταξύ αυτών των τομέων.

Ο κ. Σκουρώφ επεσήμανε τους δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Ουκρανία με την Κρήτη και εκδήλωσε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Ουκρανίας να συνεργαστεί με την Ελλάδα στον ναυπηγικό τομέα (ναυπήγηση ελληνικών πλοίων στα ναυπηγεία της Ουκρανίας) καθώς και στην εισαγωγή αγροτικών προϊόντων. Ειδική μνεία έγινε και σε ό,τι αφορά την επίσκεψη Ουκρανών τουριστών στην Ελλάδα, η οποία συναντά δυσκολίες λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας έκδοσης Visa από τις ελληνικές αρχές στην Ουκρανία (Πρεσβεία και Προξενεία). Χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρώφ ανέφερε ότι πέρυσι την Ελλάδα επισκέφτηκαν περίπου 26.000 Ουκρανοί, ενώ τη γειτονική Τουρκία, που η έκδοση Visa είναι άμεση, 1.726.000 Ουκρανοί.

Τέλος, όπως δήλωσαν και οι δύο πλευρές θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Ουκρανικής Κυβέρνησης με επίκεντρο την αγροκτηνοτροφική παραγωγή και τον Τουρισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook