Η εκστρατεία αυτή, υλοποιείται στην Κρήτη σε συνεργασία με Δήμους, Σχολεία και Τουριστικές Επιχειρήσεις και απευθύνεται σε παιδιά μονίμων κατοίκων και σε παιδιά τουριστών της Κρήτη

Ο ΣΕΔΗΚ, σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολαδου, που αποτελεί τον μεγαλύτερο  Οργανισμό  Ελιάς και Ελαιολάδου στον κόσμο,  οργανώνουν  μια εκστρατεία «Ευαισθητοποίησης της νεολαίας για την υγιεινή, γευστική και πολιτιστική αξία του ελαιολάδου». 

Η εκστρατεία αυτή, υλοποιείται στην Κρήτη σε συνεργασία με Δήμους, Σχολεία και Τουριστικές Επιχειρήσεις και απευθύνεται σε παιδιά μονίμων κατοίκων και σε παιδιά τουριστών της Κρήτης,

Σχετικα με τα  παιδιά  κατοίκων της Κρήτης  πραγματοποιήθηκαν ηδη  αρκετές εκδηλώσεις σε συνεργασία με Σχολεία και Δήμους με μεγαλη επιτυχία, όπως φάνηκε από την αθρόα συμμετοχή παιδιών και γονέων (200-500 άτομα ανά εκδήλωση)  αλλά και από το ενδιαφέρον και την απήχηση που είχαν.

Σχετικα με τα παιδιά Τουριστών,  με  την εναρξη της Τουριστικής περιόδου  άρχισε εκστρατεία  προσέγγισης τους με την δωρεάν προσφορά  παιδικών βιβλίων και ηλεκτρονικών παιχνιδιών  στην Αγγλική γλώσσα από  Ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης.

Τα βιβλία αυτά  απευθύνονται το ένα σε  μικρά παΐδια (5-8) ετών  και έχει τίτλο «Παιχνίδια με την Ελιά»  ενώ  το άλλο απευθύνεται  σε μεγαλύτερα παιδιά Δημοτικού η και πρώτων τάξεων Γυμνάσιου και έχει τίτλο «Στους δρόμους της Ελιάς». 

Το  περιεχόμενο των βιβλίων  είναι αρκετά χρήσιμο και ελκυστικό τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους,  γιατί παρέχει την ευκαιρια για μια δημιουργική διασκέδαση στα μικρά παιδιά και  για μια  ελκυστική  και χρήσιμη  ενημέρωση  για τα μεγαλύτερα. 

Η προσφορά του υλικού αυτού στα παιδιά ξένων τουριστών μέσα από τα Ξενοδοχεία που προσφέρονται να συνεργαστούν  γίνεται με την τοποθέτηση ενός μικρού stand  με τα βιβλία στην Reception  η σε  άλλο κατάλληλο χώρο του Ξενοδοχείου απο το οποιο οι ενδιαφερόμενοι Τουρίστες μπορούν να πάρουν το ένα η και τα δύο βιβλία –ανάλογα με τα παιδιά που έχουν-συμπληρώνοντας ένα Δελτίο παραλαβής χωρίς καμία επιβάρυνση τους.

Τα Δελτία παραλαβής περιέχουν μερικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου γονέα (όνομα,  πόλη, χώρα και   e-mail)   ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία μαζί του  και στην συνέχεια για   εκτίμηση των εντυπώσεων και παρατηρήσεων του, πράγμα που  τον συνδέει και με το Ξενοδοχείο αλλά και  με την Κρήτη γενικότερα.

Τα συμπληρωμένα Δελτία παραδίδονται στην συνέχεια στον ΣΕΔΗΚ  και αποτελούν  προϋπόθεση για την αποστολή ίσου αριθμού  βιβλίων.  
Ήδη στο κάλεσμα του ΣΕΔΗΚ ανταποκρίθηκε ένας σημαντικός αριθμός Ξενοδοχείων  απο όλη την Κρήτη τα οποία ήδη εφοδιάστηκαν με σχετικά stands και βιβλία τα οποια, όπως πληροφορούμαστε,   τυγχάνουν  ευμενούς  αποδοχής από τους Τουρίστες.

Ωστόσο  το ενδιαφέρονγια τα βιβλία αυτά επιδεικνύεται κυρίως απο Ξενοδοχεία της Δυτικής Κρήτης, προφανώς λογω ελλιπούς ενημέρωσης των ξενοδοχείων της Ανατολικής. Για τον λόγο αυτό με την επιστολή αυτή απευθυνόμαστε στους Συλλογους και  σε Μονάδες της Ανατολικής Κρήτης ελπίζοντας ότι θα υπάρξει και απο την πλευρά τους ανάλογη ανταπόκριση. 

Οι Μονάδες που επιθυμούν να  εφοδιαστούν με stands και βιβλία, για συντομευση των διαδικασιών,  παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν και αποστείλουν  το Συμφωνητικό που επισυνάπτεται στον ΣΕΔΗΚ  στο Φαξ 28210 50818 η στο e-mail: [email protected]

Μετά την παραλαβή του Συμφωνητικού αυτού, το οποίο δεν περιέχει οικονομικούς όρους αλλά αποτελεί απλά μια συμφωνία «κυρίων» της τήρησης των όσων στην επιστολή αυτή αναγράφονται, ο ΣΕΔΗΚ αποστέλλει με COURIER  δέμα που περιέχει το stand  και ένα αριθμό βιβλίων για την εναρξη της συνεργασίας. 

Οι Μονάδες που έχουν αξιόλογο αριθμό Ελλήνων πελατών με παιδιά μπορούν να ζητήσουν την αποστολή  βιβλίων και στα Ελληνικά.

“Οι θετικές ως ελπίζουμε απαντήσεις σας, για τις ανάγκες του προγράμματος,  παρακαλούμε όπως έλθουν σε εμάς το αργότερο μέχρι 10 Ιουνίου”, αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΣΕΔΗΚ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook