Επιστολή στον πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Απόλλωνα Φιλιππή απέστειλε η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου ζητώντας μείωση των λιμενικών εξόδων.

Συγκεκριμένα οι έμποροι στην επιστολή τους αναφέρουν πως το λιμανι είναι από τα ακριβότερα της Ελλάδας, γεγονός που έχει ως συνέπεια οι περισσότερες εταιρίες να εκτελωνίζουν σε άλλα λιμάνια της χώρας.

Ο εμπορικός σύλλογος ζητά την μείωση των λιμενικών εξόδων προκειμένου να διευκολυνθούν οι τοπικές εταιρίες αλλά και να μην φεύγει έργο από το λιμάνι τοπυ Ηρακλείου προς άλλα λιμάνια της χώρας.  

"Κύριε Πρόεδρε,

Το λιμάνι του Ηρακλείου αποδεδειγμένα είναι από τα πιο ακριβά της χώρας, πράγμα αδιανόητο για την οικονομική κρίση που περνάμε ως κοινωνία. Ως συνέπεια των ακριβών λιμενικών εξόδων, αρκετές εταιρίες ιδιαίτερα εισαγωγικές αναγκάζονται να εκτελωνίσουν σε άλλα λιμάνια της χώρας, όπως αυτό του Πειραιά, τα κοντέινερ με τα εμπορεύματα και τις πρώτες ύλες που εισάγουν.   

Ελπίδα και όραμα  όλων των παραγωγικών φορέων του νομού μας είναι να γίνει το λιμάνι του Ηρακλείου, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά και τουριστικά  λιμάνια της χώρας αλλά και της Μεσογείου. Όμως για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού όλοι θα πρέπει να σταθούν αρωγοί.

Ζητούμε από εσάς άμεσα τον αναπροσδιορισμό των λιμενικών εξόδων,  ώστε το βάρος των αυξημένων λιμενικών εξόδων να μην μετακυλά στο ήδη βεβαρημένο οικονομικά καταναλωτικό κοινό, αλλά και για να μην φεύγει έργο από το λιμάνι της πόλης μας προς άλλα λιμάνια της χώρας.  

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δείτε με θετική ματιά το αίτημά μας και αν χρειαστεί προξενήστε άμεσα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς."