Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, παρουσία του Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, Ειρηναίου η πρώτη παράσταση που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ στους Λαμπιώτες, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Κυρήκου και Ιουλίτης.

Μια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά, που είχαν την ευκαιρία, μετά τη θεία λειτουργία, να παρακολουθήσουν την παράσταση «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι», που παρουσίασε το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο.

Η εκδήλωση ήταν προάγγελος της 1ης Γιορτής Ιστοριών, Μύθων και Παραμυθιών που θα πραγματοποιηθεί από 30 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου στα χωριά του Αμαρίου. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ, που οργανώνει τις εκδηλώσεις υπό την Αιγίδα του Δήμου Αμαρίου και τη συνεργασία των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων.

«Της αγάπης τα ταξίδια» είναι ο τίτλος της 1ης Γιορτής Ιστοριών, Μύθων και Παραμυθιών, που θα αρχίσει πανηγυρικά στις 30 Ιουλίου στο Φουρφουρά.

Επόμενοι προορισμοί η Νίθαυρη, το Γερακάρι, ο Άγ. Ιωάννης, οι Απόστολοι, ο Μέρωνας, η Βισταγή, το Άνω Μέρος και το Νεφς Αμάρι.

Επτά μέρες γεμάτες παραμύθια, μύθους και τραγούδια από όλο τον κόσμο, σε μια Γιορτή που επιθυμεί να αγκαλιάσει όχι μόνο τα παιδιά αλλά κυρίως τους ενήλικες.

Παράλληλα με το πρόγραμμα των παραστάσεων, θα λειτουργήσουν βιωματικά εργαστήρια γνωριμίας με την τέχνη του προφορικού λόγου και την τεχνική της αφήγησης. Στα εργαστήρια θα διδάξουν οι Κατερίνα Βλάχου, Μάνια Μαράτου και Ανθή Θάνου.

Πρόγραμμμα 1ης Γιορτής Ιστοριών, Μύθων και Παραμυθιών στο ΑΜΑΡΙ, 30 Ιουλίου – 5 Αυγούστου 2011 «Της Αγάπης τα Ταξίδια»

Σάββατο 30/07 9.00μμ Φουρφουράς Πανηγυρική Έναρξη
Αφήγηση: Κατερίνα Βλάχου, Αντωνία Βέλλιου και Ιφιγένεια Κακριδώνη Μουσική/Τραγούδι: Αμαριώτες Μουσικοί

Κυριακή 31/07 9.00μμ Νίθαυρη «Η παραμονή του Σωτήρος» Αφήγηση: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη Μουσική: Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης

Δευτέρα 1/8 9.00μμ Γερακάρι «ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΙΙ: Επιστροφή, Μνηστηροφονία, Αναγνωρισμός» Αφήγηση: Μάνια Μαράτου

Τρίτη 2/8 9.00μμ Aγ. Ιωάννης «Πάρε τις λέξεις μου, δώσ\’ μου το χέρι σου…» Αφήγηση: Δημήτρης Προύσαλης

Τετάρτη 3/8 6.30μμ Απόστολοι «Τα μάγια της αγάπης» Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-ART-ι, Αφήγηση: Μαρία Τσουκνάκη, Μουσική/τραγούδι: Άλκης Πασχαλίδης

3/8 9.00μμ Μέρωνας «Μεργιελεμένος» Αφήγηση: Ανθή Θάνου, Μουσική: Παναγιώτης Κούλελης

Πέμπτη 4/8 9.00μμ Βισταγή «Απ` άκρη σ` άκρη»
Αφήγηση: Κάτια Κουντούρη και Ηλέκτρα Νέγκα

Παρασκευή 5/8 6.30μμ Άνω Μέρος «Το βασίλειο της αγάπης» Αφήγηση: Κατερίνα Βλάχου

5/8 9.00μμ Νεφς Αμάρι «… για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη» Παραμυθοκόρες, Αντωνία Βέλλιου, Ιφιγένεια Κακριδώνη, Βασιλεία Βαξεβάνη

Εργαστήρια στο Νεφς Αμάρι:
Κυριακή 31/07 10.00 – 14.00 Κατερίνα Βλάχου «Η Τέχνη του προφορικού λόγου – αφήγηση»

Τρίτη 2/8 10.00 – 14.00 Μάνια Μαράτου «Η κουτσούνα, τα αινίγματα και ο Όμηρος»

Πέμπτη 4/8 10.00 – 14.00 Ανθή Θάνου «…και ήμουνα και γω εκεί…το ζωντάνεμα μιας ιστορίας»

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με κύριο σκοπό του να συμβάλει στην αναζωογόνηση της περιοχής του Αμαρίου, Ρεθύμνου Κρήτης. Την αναγέννηση αυτή σκοπεύει να την επιτύχει μέσω της Τέχνης της αφήγησης παραμυθιού καθώς και με την υποστήριξη άλλων τοπικών πολιτιστικών πρωτοβουλιών.

Οι «Φίλοι του Αμαρίου» χρηματοδοτούνται από συνδρομές μελών και προσφορές φίλων και οργανισμών` τα χρήματα διατίθενται στην ανακαίνιση και ανάπτυξη του πνευματικού κέντρου «Εστία Αμαρίου» καθώς και σε προγράμματα που θα ωφελήσουν την ευρύτερη περιοχή του Αμαρίου, όπως ανακύκλωση, συστηματική συλλογή τοπικών ιστοριών, διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Παραμυθιού του Αμαρίου. Ο σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου» καλλιεργεί και προωθεί το πρότυπο της ζωής σε αρμονία με την φύση μέσω αειφόρων πρακτικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook