Τον Δήμαρχο  Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη  επισκέφθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος  κ. Κώστας Λαγουδάκης  συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου Ανθυπαστυνόμο κ. Νικήτα Μελεσανάκη. Στην συνάντηση που έγινε στο γραφείου του Δημάρχου, συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βιάννου  κ. Νικήτας Γιαμαλάκης και κ. Μανόλης Αγαπουλάκης. Κατά την διάρκεια της συζήτησης  που ακολούθησε ο Δήμαρχος  Βιάννου  αναφέρθηκε σε  περιστατικά παραβατικότητας που βιώνουν οι δημότες και επεσήμανε την αναγκαιότητα εντατικών περιπολιών της αστυνομίας. 

Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής διαβεβαίωσε τη διοίκηση του Δήμου πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια των κατοίκων στα όρια του Δήμου Βιάννου και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της  μεταστέγασης  του αστυνομικού Τμήματος Βιάννου  στο κτίριο της πρώην Κοινότητας και ΤΟΕΒ Άνω Βιάννου στο όποιο εκτελούνται ήδη οι εργασίες ανακατασκευής του, με  χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Βιάννου. Το κτίριο πρόκειται να παραδοθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο που σημαίνει και την οριστική μετεγκατάσταση του Τμήματος σε ένα σύγχρονο κτίριο με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας  που ορίζει η Ελληνική Αστυνομία.

Η  επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την διαβεβαίωση και των δύο πλευρών για εποικοδομητική συνεργασία.