Την καταβολή των δεδουλευμένων στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς στα δημόσια ΙΕΚ της χώρας, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 χρόνια, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Α. Διαμαντοπούλου.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι «απλήρωτοι παραμένουν από το 2008 χιλιάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των δημόσιων ΙΕΚ της χώρας», αναφέροντας ότι «ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), ως αρμόδιος για την οργάνωση και λειτουργία των δημοσίων ΙΕΚ, εδώ και τρία χρόνια δίνει κάθε μήνα υποσχέσεις στους καθηγητές των δημόσιων ΙΕΚ, ότι θα πληρωθούν και πως δεν θα χάσουν τα δεδουλευμένα τους».

Εν συνεχεία, τονίζει ότι «το οφειλόμενο ποσό του ΟΕΕΚ προς τους εργαζομένους αγγίζει διψήφιο αριθμό εκατ. Ευρώ» και πως «το θέμα αφορά περισσότερους από 7.000 καθηγητές των δημόσιων ΙΕΚ και μάλιστα η πλειοψηφία των καθηγητών, κυρίως από την επαρχία, έχει τα ΙΕΚ ως μοναδική εργασία, ενώ οι καθηγητές που εργάζονται παράλληλα και στα σχολεία αποτελούν μόνο το 30% του συνόλου».

Με βάση τα παραπάνω δικαιολογημένα «οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις υπερβολικές καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους» και πως «παρά τις συνεχείς υποσχέσεις από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, οι περίπου 150 εκπαιδευτικοί του δημόσιου Ι.Ε.Κ. του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και όλης της χώρας, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 χρόνια».

Εν κατακλείδι, καλεί την αρμόδια Υπουργό να διευκρινίσει «τους λόγους για τους οποίους παραμένουν απλήρωτοι για 3 χρόνια οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στα δημόσια ΙΕΚ της χώρας» και της ζητά να παρέμβει, «προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους δικαιούχους», όπως και αξιώνει «να εξασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη καταβολή σε μηνιαία βάση των δεδουλευμένων στους δικαιούχους»