“Ερχόμαστε σήμερα μετά από χρόνια ανοχής, και πραγματοποιούμε  ενδελεχείς ελέγχους για το σύνολο των Ιδιωτικών ΤΕΕ της χώρας”, δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείοπυ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης αναφορικά με τα πλαστα πτυχία.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή:

«Το  ζήτημα των πτυχίων των Ιδιωτικών ΤΕΕ για την περίοδο 2004-2008 αδιαμφησβήτητα είναι σοβαρό. Τα πτυχία αυτά χορηγήθηκαν από σχολές ιδιωτικής εκπαίδευσης οι οποίες έκλεισαν μετά από τη διαπίστωση σωρείας παραβάσεων και ατασθαλιών.

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.3577/2007  επί υπουργίας Μ. Γιαννάκου, τα πτυχία των μαθητών Ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας λόγω των παραπάνω διαπιστωμένων παρανομιών θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων.

Έως το 2015 οι εξετάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ, με ευθύνη των εκάστοτε Υπουργών Παιδείας.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, οι εμπλεκόμενοι που είχαν οργανώσει μια κερδοφόρα βιομηχανία «πιστοποίησης προσόντων», είτε διέφυγαν τις κυρώσεις του νόμου λόγω παραγραφής είτε καταδικάστηκαν σε ελαφριές ποινές.

Ερχόμαστε σήμερα μετά από χρόνια ανοχής, και πραγματοποιούμε  ενδελεχείς ελέγχους για το σύνολο των Ιδιωτικών ΤΕΕ της χώρας.

Σύντομα λοιπόν, θα κατατεθεί προς ψήφιση διάταξη, η οποία θα διευρύνει το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου και θα υλοποιεί την σχετική πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook