Στην Παγκρήτια Κινητοποίηση στη Βάση στη Σούδα, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης την Κυριακή 29 Μαΐου, συμμετέχουν οι ομάδες και οι σύλλογοι της ΟΓΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Οι ομάδες και σύλλογοι της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)  ανταποκρινόμαστε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Επιτροπών  Ειρήνης της Κρήτης, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που δίνει το παρόν στην αντιϊμπεριαλιστική – φιλειρηνική πάλη στον τόπο μας  για πάνω από 60 χρόνια και στηρίζει διεθνώς τη δράση του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ (ΠΣΕ).

Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετέχουν στην Παγκρήτια Κινητοποίηση στην Αμερικανονατοϊκή Βάση στη Σούδα την Κυριακή 29 Μάη, με προσυγκέντρωση στις 12 μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά. Να βροντοφωνάξουμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην εμπλοκή της Ελλάδας. Να απαιτήσουμε να κλείσει η βάση - ορμητήριο της Σούδας, να μη διατεθούν οποιεσδήποτε υποδομές της χώρας, ούτε ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις για τους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους. Να απαιτήσουμε την άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή και αποθρασύνει την επιθετικότητα του Τουρκικού κράτους.

Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης που διαθέτει και αναβαθμίζει συνεχώς τη Βάση της Σούδας, το Πεδίο Βολής Κρήτης, το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής, και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί μας ως ορμητήρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Συρία και στη Λιβύη και γενικότερα των εγκληματικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δε θα επιτρέψουμε τη εγκατάσταση νέας Βάσης μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, που σχεδιάζεται. Όλα τα παραπάνω έχουν κάνει το νησί μας ένα αβύθιστο « αεροπλανοφόρο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο Υπουργός Άμυνας, που είναι στη διάθεση του ΝΑΤΟ για οποιεσδήποτε τυχοδιωκτικές ενέργειες. Ο λαός μας έχει πικρή εμπειρία από τη χρησιμοποίηση των Βάσεων όλα αυτά τα χρόνια και τους κινδύνους που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν.

Απορρίπτουμε τα προσχήματα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, η κυβέρνηση για την παραπέρα εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η δολοφονική δράση του Ισλαμικού Κράτους ( ISIS) που είναι γέννημα των ιμπεριαλιστών, οι βομβιστικές και άλλες ενέργειες είναι μέρος των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων κατά των λαών. Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη Συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, τον στρατιωτικό μηχανισμό του FRONTEX, το φακέλωμα της SENGEN, το συνολικό οπλοστάσιο της καταστολής που χρησιμοποιεί η Ε.Ε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά των προσφύγων, υπονομεύοντας τη Συνθήκη της Γενεύης, το δικαίωμα στο Άσυλο, εμποδίζοντας τους να φτάσουν στις χώρες προορισμού. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών –προσφύγων στη χώρα μας και οι δραματικές συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

* ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

* ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

* ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ. ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

* ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ."