Την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άξιος κεντροδεξιός, ευρωπαϊστής, μεταρρυθμιστής πολιτικός και συνεπώς αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου σε συνέντευξη της στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή Πυξίδα του Κώστα Συλιγάρδου.

Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην Προεδρία της ΝΔ, βάζει ψηλότερα τον πήχη για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είπε χαρακτηριστικά η κα. Χριστοφιλοπούλου, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι η ίδια τον αναγνωρίζει ως δύσκολο και ικανό πολιτικό αντίπαλο.

Επίσης, η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε ότι η συνεργασία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την περίοδο της συγκυβέρνησης, υπήρξε εξαιρετική, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, παρά τις διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες τους, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας ανοικτός πολιτικά, πολιτικός.

Παράλληλα, η κα. Χριστοφιλοπούλου άσκησε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η σημερινή κυβέρνηση εκφράζει το χθες και το παλαιό πολιτικό σύστημα.

“Προχθές στη Βουλή δεν άκουσα τον κ. Τσίπρα να σταθεί αυτοκριτικά για το κλείσιμο των τραπεζών και για το γεγονός ότι η χώρα κόντεψε να φτάσει στην χρεοκοπία, όπως θα περίμενε κάποιος από ένα “νέο” ηλικιακά πολιτικό” είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ πρόσθεσε ότι η τακτική της κυβέρνησης είναι να ρίχνει τις ευθύνες της σε όλους τους άλλους. “Για όλα φταίνε οι άλλοι. Φταίει ο Σόιμπλε, φταίνε οι κακοί Ευρωπαίοι και το κακό ΔΝΤ. Φταίει η αντιπολίτευση, αλλά όχι η κυβέρνηση φυσικά”, σημείωσε.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η κα. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι “για να καταθέσουμε την δική μας πρόταση πρέπει να γίνει αποδεκτή η συγνώμη μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Για όσα δεν πράξαμε, ή για όσα πράξαμε με λάθος τρόπο”, υπογραμμίζοντας ότι κεντρικός στόχος είναι “η ανασύσταση και η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης από το μηδέν”.

Τέλος, αναφέρθηκε στα θετικά έργα που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ κατά τη Μεταπολίτευση, αν και παραδέχθηκε ότι “κανείς δεν πρόκειται να σε ψηφίσει σήμερα για αυτά που έκανες χθες”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook